Successen voor TurnGroep Noord op toernooien

Geplaatst op: maandag 19 maart 2018

In het weekend van 10 11 maart organiseerde TurnGroep Noord uit Vries met groot succes een Landelijke Kwartfinale, het MW Bedrijfskleding TurnToernooi. Niet alleen op organisatorisch gebied, maar ook qua resultaten van de eigen turnster op het toernooi. Alsof het niet genoeg was plaatsten afgelopen zaterdag 5 3e divisie turnsters zich voor de provinciale kampioenschappen en plaatste Ella van der Heide zich voor de halve finale van de 1e divisie!
Meer dan een half jaar voorbereiding met een grote groep vrijwilligers was nodig om alles te organiseren en in goede banen te leiden. Twee dagen lang stond sporthal de Hullen in Roden in het teken van turnen. Vrijdagavond werd met een grote groep vrijwilligers de sporthal omgetoverd tot een echte turnwedstrijdhal met een wedstrijdvloer, 2 balken, bruggen, sprongsituaties en computers en tv schermen. Vanaf zaterdagmorgen tot zondagavond streden ruim 400 turnsters uit het gehele land om een plekje in de halve finale. De vrijwilligers van de vereniging waren de hele dag in touw voor het ontvangen van de juryleden en turnsters, de catering, jurymeisjes, tijdopmeters bij balk en vloer enz enz.. Alle vrijwilligers waren door MW Bedrijfskleding in herkenbare T-shirts gestoken, zodat alle vrijwilligers zichtbaar waren voor de deelneemsters en publiek. Er werd door de vrijwilligers een grote prestatie geleverd door samen te werken en plezier met elkaar.
Op zondag kwamen de eigen TGN turnsters in actie op het toernooi. De concurrentie was sterk, maar door sterk te turnen wisten Linn van Elteren en Jente Gorter zich te plaatsen voor de halve finales! Een knappe prestatie! Roxane Boonstra, Femke van der Laan, Dèbra Knorren, Daniek Wierenga en Megan Raspe kwamen net iets te kort om zich te plaatsen voor de halve finale.
Afgelopen zaterdag was de 2e wedstrijd voor de 3e divisie turnsters in Uithuizen. Isa Vaes en Lieke Oosting gingen met een gouden medaille naar huis. Lana Dagelet, Isonoa Pentury en Lisa Maas turnden een strakke wedstrijd en plaatste zich ruim voor de provinciale kampioenschappen in april. Ella van der Heide reisde af naar Waddinxveen en niet voor niks! Met een 4e plek plaatste ze zich ruim voor de halve finales.
TGN is altijd op zoek naar meisjes vanaf 5 jaar die turnen helemaal te gek vinden. Er mag 3 x gratis meegetraind worden. Kijk voor meer info op www.turngroepnoord.nl , Facebookpagina of stuur een mail naar secretaris@turngroepnoord.nl.