VAKO handbal dames 1 debuteert in hoofdklasse met overwinning

Geplaatst op: zondag 2 oktober 2022

Deze zondag 2 oktober reisde het eerste damesteam van Vako handbal vol goede moed af naar Zwolle en begonnen de dames met gezonde spanning aan de eerste wedstrijd in de hoofdklasse. Al snel kwam Vako voor met 3-8 door het mooie snelle spel, echter sloeg de vermoeidheid toe. In de voorbereiding zijn veel blessures gevallen en hadden de dames nu slechts 1 wissel ter beschikking. De ruststand was 14-13. In de rust kregen de meiden een peptalk van coach Sandra van Bergen. De tweede helft begint en het verschil bleef lang 1 doelpunt. De dames van VAKO gaven alles en wisten de stand gelijk te maken en zelfs weer voor te komen. Door een mooie tweede helft met veel snelheid en passeer bewegingen knokten de meiden zich naar de eerste verdiende overwinning van 26-30 in een voor VAKO onbekende hoofdklasse.

Aankomende woensdag reizen de dames af naar Leeuwarden voor een bekerwedstrijd tegen Cometas en zondag 9 oktober spelen ze hun eerste thuiswedstrijd om 13:30 tegen HVE 2000.