Wedstrijdverslagen Vako handbal

Geplaatst op: maandag 19 februari 2018

De heren van VAKO-Actief P. hadden nog last van de carnavalskater..

Na een vrij weekend vanwege de carnaval, mochten de heren vandaag aantreden tegen Jahn II. Na goede voorbeelden van de twee damesteams, die hun wedstrijden wonnen, waren de heren geneigd om ook hun wedstrijd te winnen. Dankzij hulp van onze keeper van vorig jaar en twee mannen vanuit Eelde, konden de heren met twee wissels beginnen aan de wedstrijd. Het begin was voor VAKO-Actief P., die nog wel op voorsprong kwamen dankzij Niels Postma en Caspar van Putten. Maar daarna begon Jahn II beter te draaien en liepen ze uit naar een voorsprong van 2-5. De heren kwamen uiteindelijk nog wel terug tot 6-8, maar de scherpte voor doel miste bij alle spelers. VAKO-Actief P. ging rusten met een stand van 7-12 in het voordeel van Jahn II.

Deze ruststand was bijna hetzelfde als in de gewonnen uitwedstrijd in Stadskanaal, dus de heren hadden de hoop nog niet opgegeven. De verdediging stond beter en er werd meer gescoord via snelle breaks. Maar Jahn II bleek zuiverder in de afronding en bleef scoren. Met nog 4 minuten te gaan stond er een stand van 10-20 op het bord en zetten de heren van VAKO-Actief nog even aan. Via een gescoorde strafworp van Aldric Schöbel, die hij zelf versiert had, liepen de snelle breaks ook goed. Een goed uitgespeelde break tussen Coen Hofstee en Erwin te Bos, resulteerde in een doelpunt, net zoals de volgende break tussen Bart van de Ven en Erwin te Bos. Hierbij stuurden ze een tegenstander van Jahn II zo het bos in dat hij niet meer wist op wie hij moest letten. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op conto van Bart van de Ven, waardoor VAKO-Actief P. de wedstrijd konden afsluiten met een eindstand van 14-20.

Het verlies was onnodig als de heren scherper in de afronding waren geweest en de kansen benutten die ze kregen. Maar de samenwerking tussen VAKO en Actief Paterswolde begint steeds beter te lopen tijdens de wedstrijden.

De Doelpuntenmakers: Caspar van Putten 3x Coen Hofstee 3x, Erwin te Bos 3x, Bart van de Ven 2x, Aldric Schöbel 1x, Niels Postma 1x, Hendrik Klaassens 1x

Op 4 maart spelen de heren hun volgende wedstrijd in Emmen tegen SVBO om 14.45 uur

Dames 1 VAKO blijft in de race om kampioenschap.

De thuiswedstrijd tegen de nummer 3 SVWW moest gewonnen worden om nog in de race te blijven voor het kampioenschap. Door afwezigheid van een paar speelsters deden er dit keer 2 A jeugd speelsters mee, Kim Tolner en Sabine Polling. De vaste invalkrachten Chantal Blok en Sonja Tolner waren ook weer van de partij.

De dames gingen goed van start en opende de score. Daarna kwam SVWW op gelijke hoogte en mistte een strafworp door een voetfout. Irene Ybema, deze wedstrijd goed op schot wist menigmaal het doel te vinden. Sandra Albring ging veelvuldig op de break-out en wist daaruit een paar keer te scoren. Ook Marieke Pothof wist een paar keer te scoren uit soms een onmogelijke situatie. Tot aan de rust ging de score gelijk op en wist SVWW met een 7-8 voorsprong te gaan rusten.

Na wat instructies in de rust vol goede moed de 2e helft in. Dit resulteerde direct in een 11-8 voorsprong door goed uitgespeelde aanvallen. In de verdediging ging er een stapje bij en SVWW kwam niet meer in hun spel. Ze raakten zelfs geirriteerd. Tot 14-13wist SVWW bij te blijven, maar daarna was het VAKO dat het heft in handen kon nemen. De aanvallen werden goed uitgespeeld. Er werd goed gelopen zonder bal en er werd met veel passie gestreden. Zo konden de dames verder uitlopen naar 21-13. De overwinning was binnen en de wedstrijd werd gewonnen met 21-15. Met nog 4 wedstrijden te gaan blijft het erg spannend. De nummer 2 staat op slechts 2 punten achterstand, dus iedere wedstrijd moet gewonnen worden.

De eerstvolgende wedstrijd is tegen SVH in Smilde op 4 maart om 12.25 uur.

Scores: Sandra Albring 6, Irene Ybema 5, Marieke Pothof 4, Marny Bruiniers 2, Chantal Blok 2, Mirthe Nuwolt 1, Kim Tolner 1.