Geen punten mee uit Groningen, wel uit Leeuwarden

Geplaatst op: vrijdag 10 januari 2020

Op woensdag 8 januari stond de wedstrijd V&S – VAKO midweek op het programma in Groningen. V&S is koploper in onze competitie. In de eerste helft werd VAKO overlopen door de snelle breaks van V&S. Onze verdediging stond goed, maar we waren niet bestand tegen hun snelle tegenacties. We keken dan ook tegen een 10-2 achterstand aan.

Door wat aanpassingen in onze tactiek, verliep de tweede helft een stuk beter. De verdediging stond als een huis, de snelle breaks werden onderbroken en V&S kwam niet meer lekker in het spel. VAKO des te beter. Er werd flink gescoord door Lisette, Vera en Ageeth. Monique scoorde een mooie goal vanaf de hoek. Lisette kreeg nog even een 2 minuten straf, omdat ze de tegenstander een soort van schouderklopje gaf in haar actie richting doel.
Jolanda stond uitstekend te keepen, stopte vele ballen en hield ook twee panels. De tweede helft eindigde in 5-6 voor ons. Goed gestreden, maar we moeten met een eindstand van 15-8 de punten achterlaten in Groningen.

Ook het tweede Midweekteam kwam in actie gisteravond tegen Cometas. Na 50 minuten spelen wisten zij te winnen met 11-21 en gingen de punten vanuit Leeuwarden mee terug naar Vries.