SVT turnwedstrijd in De Kamp in Vries

Geplaatst op: zondag 26 januari 2020

Turnwedstrijd Heren in de Turnhal te Vries goed bezocht en veel medailles voor SVT.

Zaterdag 25 januari om 9.00 begon de eerste wedstrijd. De 89 turners uit Groningen en Drenthe van Dalen tot Leek en van Rouveen tot de stad Groningen meldden zich in de Turnhal te Vries. De avond ervoor hadden vrijwilligers en bestuursleden de zaal al klaargezet zodat alleen de laatste puntjes nog even op de i gezet moesten worden.

In de eerste wedstrijd kwam voor SVT Finn Floris in actie in de categorie Benjamin 20. Op het onderdeel brug haalde hij de hoogste score van het deelnemersveld en turnde op de andere 5 toestellen ook goede scores. De eerste medaille was een feit voor SVT. Goud!. Dat zagen de 6 deelnemers uit de tweede wedstrijd ook gebeuren en het smaakte hun naar meer.

In de categorie Pupil 18 met in totaal 13 deelnemers waren de 4 turners van SVT heel goed bezig. Bo Arends eindigde op de 9e plaats in de middenmoot en het podium was volledig voor SVT. Dit zorgde in de Turnhal voor een daverend applaus van de vele bezoekers en super trotse ouders en andere familieleden. Joost Meijer eindigde nl op de 3e plaats met goede uitslagen op alle toestellen in totaal op 109,20 punten. Met slechts 0,45 meer haalde Jako Zuurd het zilver op met de hoogste score op sprong en rek. Onbetwist op de eerste plaats won Ewout Vos het goud met 112,00 punten met de hoogste scores op voltige en ringen en vaak top 3 scores op de andere toestellen.

In de categorie Jeugd 18 greep Geert Jan Fonk ondanks de hoogste score op brug in deze categorie net naast een medaille. Hij kwam terecht op de 4e plaats in het klassement met maar 0,15 punt te kort. In totaal deden er voor SVT 9 turners mee dus 2 mochten nog in de laatste wedstrijd hun turnkwaliteiten laten zien. Het was tot nu toe al boven verwachting gegaan dus we waren benieuwd. Nou dat stelde niet teleur.

Kennelijk aangestoken door wat de rest had laten zien kwam in de categorie Jeugd 17 Robin de Boer de baan in. Met de hoogste score van alle deelnemers bij het toestel ringen en een totale score van 101,90 punten naam hij de bronzen medaille mee naar huis. In de categorie Pupil 17 had SVT met Finn Lowes zijn laatste deelnemer. Op het eerste toestel wat hij turnde (vloer) was het al duidelijk dat hij in vorm was. Van de in totaal 10 deelnemers haalde hij de hoogste score nl 18,05. Vervolgens het 2e toestel voltige. Een 5e plaats mede door een penalty van 0,5 punt. De strijd was weer open…… Het 3de toestel waren de ringen. Dat ging weer supergoed met de hoogste score van 18,45 punten. Het werd weer spannend. Nog 3 onderdelen te gaan. Op sprong wederom de hoogste score! Op de laatste 2 onderdelen nu geen fouten maken. Eerst Brug: Niet slecht: een 4e plaats. Het moest op het laatste toestel afgemaakt worden en dat lukte.

Met wederom de hoogste score van iedereen was de eerste plaats voor Finn Lowes en daarmee voor SVT. In totaal dus 3 keer goud, 1 x zilver en 2 x brons. Tevreden ging iedereen naar huis met een aangeboden lekkere appel of een mandarijn (da’s pas fijn) van de Albert Heijn uit Zuidlaren.