VAKO handbal dames 6 punten uit 3 wedstrijden

Geplaatst op: zondag 13 oktober 2019

Zondag 13 oktober trad VAKO DS1 aan tegen de meiden uit Erica. De tegenstander reisde met een jeugddelegatie naar Vries af. Om 13.00 uur floot de scheidsrechter aan. Voor VAKO het signaal om meteen te laten zien wat ze waard waren. De opdracht was duidelijk: op snelheid spelen en vanuit daar de aanval opzetten. De opdracht van coaches Sandra van Bergen en Caspar van Putten werd goed uitgevoerd en zo stond het dan ook in no time 3-0 met doelpunten van Linsey Fraiquin en Daniek Hindriks. De tegenstander wist vanaf de linkerkant mooi te passeren en ook een doelpuntje mee te pikken. Anne Wiering – die ondersteunde vanuit het nieuwe Midweekteam – liet ook zien wat het team aan haar kon hebben en kwam meermaals mooi omhoog vanaf de opbouw om de bal vervolgens netjes in het net te laten belanden. Cirkelspeelster Inge Blok liep in de laatste aanval nog mooi om en sloot de eerste helft af met een goal. Ruststand 14-4.

Na een paar minuten op adem te zijn gekomen met de nodige Dextro’s van begeleidster Sylvia Heinen, gingen onze dames vol gas de tweede helft in. Ondanks het vaak onnodige balverlies liet VAKO zien dat ze overduidelijk de betere partij waren en kwam HVE2000 niet echt aan spelen toe. Nienke Hendriks kwam mooi vrij vanuit de hoek en wist te scoren. Kim Tolner werd in een snelle tegenaanval goed bediend door teamgenoot Linsey en zo liep VAKO gestaag uit. Keepster Agnes Meijerhof keepte een prima partij en wist vele schoten van de meiden uit Erica te keren. Ook Sonja Tolner maakte voor de tweede keer minuten dit seizoen na een langdurige blessure. Hoe makkelijk het spelletje kan zien, liet Marieke Pothof zien door simpel vanaf de rechterkant omhoog te komen en snoeihard de bal in het net te laten draaien. Vanuit de dekking snel weg bleef de duidelijke opdracht. Sandra Albring was zo snel als het licht en werd aan de andere kant van het veld op maat bediend door Lisanne Liewes. Laatstgenoemde wist ook deze wedstrijd zelf te scoren en zo was het feest compleet voor de ploeg uit Vries. In de laatste seconde nog een mooi een-tweetje tussen Daniek en Lisanne, waarna het tijd was voor de scheidsrechter om af te fluiten. De eindstand was overduidelijk in het voordeel van VAKO: 29-10.

Na drie mooie overwinningen staan de Vriezenaren stijf bovenaan. Hopelijk weten ze deze flow vast te houden en valt er wat te vieren aan het einde van het seizoen. Laatste credits gaan uit naar de tegenstander die het als A-team ontzettend goed hebben gedaan tegen het zondagteam van VAKO.

Volgende week is er geen handbal in verband met de start van de herfstvakantie. In het weekend van 26-27 oktober wordt er weer gehandbald.