Vako handbal midweek 1 en 2 winnen

Geplaatst op: donderdag 12 december 2019

Het eerste Midweekteam speelde vanavond thuis tegen de nummer drie op de ranglijst terwijl zij zelf een zesde positie innemen. Met twee punten erbij zou het er alweer heel anders uitzien. Ook was er dit seizoen nog nooit zoveel publiek wezen kijken bij deze ploeg, dus de druk lag hoog! Gelukkig kwam VAKO goed uit de startblokken en Jeannet Darwinkel wist in de eerste minuut vanaf de linkerkant te scoren. DFS wist echter in diezelfde minuut ook al een doelpuntje te maken. Op de rechterkant bleek er veel ruimte te liggen, want zowel Ageeth Gorter als Vera Verwilligen wisten meermaals vanaf die kant te scoren. Zo gingen de beide ploegen rusten met een stand van 6-2.

Twee tegen is helemaal niet slecht, maar nog zeker zes doelpuntjes in de volgende helft scoren zou toch ook makkelijk moeten kunnen. Toch was het DFS die als eerste wist te scoren in de tweede helft, een goede wake-up voor VAKO om niet te verslappen. Gelukkig was er nog steeds ruimte aan de rechterkant in de aanval en na een mooie actie van Lisette van den Berg werd Monique Krikken vrijgespeeld en zorgde er zo voor dat Corien Hartlief er nog een puntje bij op kon drukken op het scorebord. De snelheid waar de dames zo goed op getraind hebben, kwam ook deze wedstrijd weer goed tot uiting. In sommige gevallen was het nog wat rommelig en onzorgvuldig door de snelheid, maar er zaten ook aanvallen tussen die wel lukten. Zo gingen Jeannet Darwinkel en Karen Doets met z’n tweeën vandoor en laatstgenoemde wist dit mooi af te maken vanaf de linkerkant. Vanaf diezelfde kant werd Vera Verwilligen een paar keer onzorgvuldig aangepakt en dit resulteerde in drie penalty’s waarvan Lisette van den Berg er keurig twee wist te benutten. In de laatste paar seconden wist Ageeth Gorter de bal nog te onderscheppen en door snel handelen kon Simona Perdon de break-out mooi afronden. DFS wist in deze tweede helft slechts nog één keer te scoren en zo eindigde de wedstrijd in een overtuigend voordeel van VAKO: 11-4. Zou het publiek onze dames naar de overwinning hebben gejuicht en geklapt? Hopelijk kunnen ze de volgende keer weer op deze aanmoediging rekenen!

Ook het tweede Midweekteam wist overtuigend te winnen in Assen met een eindstand van 9-25. Een succesvolle avond voor onze Midweek-handbalsters met ieder team twee punten extra op zak!

Voor MW1 was dit tevens de laatste wedstrijd van het jaar. MW2 speelt volgende week thuis hun laatste wedstrijd van 2019, in eigen huis om 19.15 uur tegen Actief Paterswolde