VAKO handbalsters winnen in Emmen

Geplaatst op: zondag 27 oktober 2019

Handbal dames nemen zwaar bevochten punten mee uit Emmen.
Na een weekje rust mochten onze dames op zaterdagavond op tijd vertrekken richting Emmen. Daar stond het tweede team van SVBO om 19.00 uur op ze te wachten om de belangrijke punten te verdedigen. Gezien de stand beloofde dit een spannend potje te worden. VAKO op de eerste plaats en SVBO met een puntje minder daar vlak onder. Het was dus zaak om vanaf het eerste moment scherp te zijn. Dat het dure doelpunten zouden zijn gedurende deze wedstrijd bleek al snel, want na tien minuten spelen stond het slechts 0-1 door een mooi afstandsschot van Nanda de Vries. Al snel volgde de 0-2 doordat Speedy Gonzales oftewel Eline Hoenderken al binnen no time aan de andere kant van het veld stond. Gedurende de eerste helft gaat de stand zeer gelijk op. SVBO weet een penalty te benutten, maar vlak daarna weet keepster Agnes Meijerhof ook een penalty te keren. Daniek Hindriks weet voor VAKO te scoren in de snelle tegenaanval en Kim Tolner weet vervolgens haar sterke spel al in de eerste helft te bekronen met een doelpuntje. Maar aan de andere kant weet ook SVBO even vaak het net te vinden en zo gaan beide ploegen rusten met een stand van 8-8 op het bord.

In de rust was er een kort moment van adem plus een slokje water en de boodschap was slechts snelheid opschroeven en scherp blijven met z’n allen. SVBO kwam beter uit de startblokken in de tweede helft en zo stond VAKO voor heel even tegen een achterstand aan te kijken. Gelukkig wist Milou Hoge tweemaal vanaf de middenopbouw de bal keurig rechtsonder in het doel te leggen en zo stonden de gasten weer voor. De stand bleef gelijk op gaan en voor de meegereisde supporters/speelsters en de bank was het eigenlijk veel te spannend, maar ook deze dames bleven het team groots aanmoedigen. De verdediging stond goed, waar Marieke Pothof en Lisanne Liewes de beide opbouwers goed op afstand wisten te houden. Zelfs Linsey Fraiquin wist de rust te bewaren tijdens deze harde partij. Af en toe leken de minuten voorbij te kruipen, maar een paar minuten voor tijd was het dan eindelijk toch echt duidelijk dat de ploeg uit Vries met de punten in ’the pocket’ terug naar huis zouden gaan. Ondanks dat het af en toe een rugbywedstrijd leek i.p.v. het mooie handbalspel konden de dames en heer met een gerust hart richting huis en was de lange terugweg een stuk dragelijker. Eindstand 14-16!

Volgende week belooft het wederom een spannende pot te worden. De nieuwe nummer twee – CirkelTijgers DS3 – wacht de dames thuis op om 14.00 uur in de ACLO.