Vako met goede tweede helft naar gelijkspel

Geplaatst op: zondag 19 januari 2020

Het was een verschil van dag en nacht deze zondagmiddag op De Fielliettaz Goethart in Vries waar VAKO Muntendam op bezoek kreeg. VAKO zonder Patrick Zwiggelaar (geblesseerd) en Dennis Wollerich (wintersport) maar weer met Andre Manzeza in de gelederen. Ook Egar Dekker was als linksback in de basis door trainer Richard Poortman geposteerd waardoor Jordy Schuur naar rechts opschoof. Bert Hofstee nog immer in de goal maar de jonge keepers Cas van der Wijst en Tijn Varwijk zijn hard op de weg terug.

De eerste 45 minuten waren voor Muntendam, alhoewel het Rob Liewes was die met het hoofd de 1-0 had kunnen en ook moeten maken. Liewes, net als pa Jan destijds echter allesbehalve een kopspecialist, kopte jammerlijk en in vrije positiie naast. Muntendam nam het heft over en scoorde tweemaal waar ook drie of vier maal ook mogelijk was geweest voor rust. VAKO dus ‘slechts’ met 2-0 achter aan de thee, alhoewel het afkeuren van de aansluitingstreffer van Jim Imminga op slag van rust wel heel discutabel was en vooral een verdienste van de grensrechter van Muntendam.

Na de thee kwam Patrick Steenbergen binnen de lijnen en dit bracht VAKO nieuw elan. De youngsters kregen bij VAKO ook weer nieuw geloof en volgens Muntendam was na afloop in de bestuurskamer louter de komt van Steenbergen de reden dat Muntendam niet met de volle buit Vries verliet. Steenbergen bracht zeker schwung bij VAKO en zijn 1-2 was een beauty met links, maar ook Roy de Bruin, Thomas Meijering (de enige VAKO speler met een voldoende voor rust), Rob Liewes, Tim van Huffelen, Stefan Hondeveld, Dennis Schot, Manzeza en invaller Ivar Goedkoop hadden hun aandeel in de wederopstanding van VAKO. Liewes bijvoorbeeld stond aan de voorbereiding van de 2-2 van Steenbergen en na de 2-3 was het Stefan Hondeveld die met zijn prachtige kopbal de gelijkmaker maakte.

Een dik verdiende gelijkmaker, op basis van de tweede helft en eentje die perspectief biedt voor de komende wedstrijden Siddeburen uit en Peize thuis,