VAKO uitgebekerd na verlies tegen Asser Boys

Geplaatst op: maandag 16 september 2019

Het was een serieuze testcase deze zondag. Asser Boys, vorig jaar nog tweedeklasser, kwam op bezoek en had net als VAKO beide voorgaande bekerwedstrijden gewonnen. En dus mocht er onderling uitgevochten worden wie naar de volgende bekerronde gaat. Dat werd uiteindelijk de ploeg uit Assen, want ondanks een 2-1 voorsprong bij rust moest VAKO toch nog capituleren na de thee: 2-5.

De grootste puzzel voor trainer Poortman deze week was wie te posteren tussen de palen. Vaste goalie Cas van der Wijst viel vorige week uit in de laatste minuut in en tegen Eext en zal enkele weken uit de roulatie zijn. Poortman en staf kwamen uit bij Bert Hofstee, oud-VAKO 1 goalie, 49 lentes jong en tegenwoordig zijn partijtjes keepend in VAKO 3. Voor het overige hield Poortman zijn opstelling aardig in tact. De week was een heftige geweest voor VAKO want een dag eerder was oud-sponsor en hondstrouwe VAKO 1-fan Egge Klinkhamer de laatste eer bewezen in de Boskamp in Assen. Rouwbanden en een minuut stilte bepaalden de aanloop naar deze wedstrijd.

Asser Boys startte goed aan het duel en zette direct druk. Dat resulteerde ook in een vroege voorsprong via Mark Koops, vorig jaar nog voetballend vlakbij Vries in en bij Yde de Punt. 0-1 maar binnen enkele minuten ook alweer 1-1. Goed voorbereidend werk van Dennis Schot en Andre Manzeza en een prima goal van Emmanuel Manzeza. Asser Boys had de mogelijkheid om op 1-2 te komen vanaf elf meter maar Hajan Kaniwar slaagde er niet in om Hofstee te passeren. De bijna Abraham ranselde het leder uit zijn doel en hield daarmee de 1-1 op de borden. Die werd later toch nog 2-1 maar toen in het voordeel van VAKO. Arbiter Stefan Aalders, prima fluitend, kende nu VAKO een penalty toe en het was Tim van Huffelen die Kaniwar voordeed hoe dit te doen vanaf elf meter: 2-1. Een teleurstelling die de ploeg uit Assen maar moeilijk verwerkte gezien de handvol kaarten die vervolgens binnen no time uitgereikt werden door arbiter Aalders. Het was ook de ruststand in Vries, ietwat tegen de verhoudingen in gezien de gelijk opgaande strijd voor rust en omdat Rob Liewes, keeper Hofstee nog eenmaal assisteerde door op de eigen doellijn redding te brengen.

Na rust toch een ander beeld. Asser Boys kwam heel snel op 2-2 via Kaniwar die zo zijn slechtse nasmaak van de strafschop weg schoot en toen even later Nick Modderman 2-3 maakte was het gebeurd in Vries. Koops maakte nog 2-4 en 2-5 voor de statistieken. Volgende week barst de competitie los, uit naar Peize, net als Asser Boys ook gedegradeerd uit de tweede klasse.