Vier punten voor VAKO midweek-dames

Geplaatst op: donderdag 5 maart 2020

Afgelopen woensdagavond stonden er zowel voor de Midweek 1 als een Midweek 2 een wedstrijd op het programma. Het tweede moest uit tegen Hoogersmilde spelen en thuis speelde het eerste tegen het team uit Annen. De vorige keer werd deze wedstrijd in Annen verloren en ging VAKO zonder punten naar huis. Bijna op volle eigen sterkte ging het team deze wedstrijd in. Alleen Harriët IJbema en Corien Hartlief konden deze woensdag nog niet aansluiten door lichamelijke mankementen. De wedstrijd begon meteen al goed en Jeannet Darwinkel schoot verrassend vanaf de linkerkant, de bal ging net naast. Maar in alle volgende aanvallen was het wel raak voor VAKO. Lisette van den Berg was deze wedstrijd goed op dreef, zeker vanuit de vrije worp en zo maakte zij ook het eerste doelpunt van de wedstrijd. Simona Perdon liet ook meerder mooie acties zien vanaf de rechterkant en wist hiermee meermaals te scoren. Dat de dames steeds meer in het spelletje komen dat de trainer/coach voor ogen heeft, wordt ook elke wedstrijd duidelijker. Met vier wissels op de bank mag er wel met snelheid worden gespeeld en lopen die lijnen steeds beter. Doorgaan is vooral de sleutel tot succes en dit liet Nienke Klooster goed zien: die denderde door tot aan de cirkel en wist hiermee overtuigend het zevende doelpunt te maken voor de thuisploeg. Tot nu toe wist Annen geen enkele keer het net te vinden: een combinatie van uitstekend keeperswerk van Jolanda Liewes en een dekking die goed staat, waarbij rugdekking natuurlijk essentieel is. Ageeth Gorter wist nog een prachtige doelpunt vanaf de rechterkant mee te pakken in de eerste vijfentwintig minuten. Helaas werd de nul net niet behouden en op de valreep wist H.V.A. nog één keertje te scoren. Ruststand: 8-1

Het codewoord voor de tweede helft vanuit de coach is dan ook “niet verslappen”. Meermaals hebben de Vriezenaren de punten uiteindelijk toch nog weggegeven, terwijl de tweede helft begon met een ruime voorsprong. Gelukkig ging de doelpuntenregen in de tweede helft onverminderd verder voor de VAKO-dames. De ene mooie actie werd gevolgd door de andere fantastische snelle tegenaanval, waaraan ook beide hoekspeelster Monique Krikken en Karen Doets hun steentje wisten bij te dragen door goed mee te lopen in de eerste lijn. De dames waren niet te stoppen. De vrije ballen werden ook goed benut en niet alleen Lisette wist ze er vanaf de 9-meter in te gooien, maar ook Vera Verwilligen lukte dit aardig en wist meerdere ballen keurig in het net te leggen van die positie. Moeder Verwilligen was net zo goed op dreef en liet haar toegevoegde waarde zien vanaf de middenopbouw. Met mooie druk vanaf de linkerkant passeerde Jenneke haar tegenstander op simpele wijze en wist op een nog makkelijkere manier de bal onderin het doel te leggen. Daar waar Jeannet in eerdere pogingen minder geluk had, wist ze in de tweede helft wel de juiste ruimte te pakken en ook de bal in de vrije hoek van het doel te leggen. In de aanval bleven het goed draaien en hoewel Annen in de tweede helft iets vaker tot scoren kwam, stond de verdediging daar ook nog uitstekend. Sterk verdedigingswerk was ook zeker te zien bij Harma Doorten, die zich geen enkele keer liet bespelen door de tegenstander en overal bovenop zat. Aanvallend gezien wisten de dames af en toe van gekkigheid niet wat ze moesten doen en dus werd er zowaar een echte “vlieger” uitgeprobeerd door een combinatie van Simona en Nienke. Helaas nét naast! Overall een mooie teamprestatie en de twee punten zijn dan ook verdiend in Vries gebleven. Eindstand: 21-8

In Hoogersmilde wist het tweede Midweekteam ook overtuigend te winnen en met een stand van 13-27 na vijftig spelen, gingen de punten mee naar Vries.