Goede overwinning Vako op TLC

Geplaatst op: maandag 12 oktober 2020

Dik verdiend, maar toch moest het nog van ver komen. VAKO boekte haar tweede zege van het nog prille seizoen, na de overwinning tegen SVZ in het openingsweekeinde werd nu TLC aan de zegekar gebonden, Tussendoor liep VAKO 2x averij op tegen ZNC en Actief. De zege op de Tolbert-Leek-Combinatie was een verdiende maar mede door VAKO’s eigen schuld bleef het lang spannend op het akelig lege sportveld De Fielliettaz Goethart. Leeg vanwege de corona maatregelen en VAKO’s vrijwilligers hadden wederom de energie gevonden om de wedstrijd volledig live uit te zenden via Youtube. Een mogelijkheid die door vele supporters werd benut gezien de vele views.

Trainer Cor Meijer nam voor de zekerheid nog even plaats hoog in de Vriezer tribune en was vanaf daar in nauw contact met het duo Willem Heeling – Hendrik van Bergen, deze week wederom in de dug-out plaats nemend. De meest opmerkelijke move was het posteren van Bjorn Tooren in de punt van de aanval. Die vondst pakte goed uit want Tooren was bepalend deze zondag. Met goed spel en ook een goal had hij een groot aandeel in de uiteindelijke 4-2 zege van de thuisploeg. De goals vielen overigens allemaal na rust en dat was opmerkelijk want VAKO had voor de thee al volop kansen gehad om de score te openen. Patrick Steenbergen (2x) en Martin Mojet verzuimden echter TLC op een vroege achtersstand te zetten. Sterker nog, na de rust namen de bezoekers brutaal een voorsprong via een lepe stiftbal (0-1). Andre Manzeza repareerde dit even later vlot met de prima ingesschoten 1-1 en toen even later Tooren 2-1 maakte leek de buit binnen voor VAKO.

TLC kwam echter met een knap schot op 2-2 en leek op oorlogspad naar 2-3. VAKO worstelde wat, mede door een paar wissels (Emmanuel Manzeza voor Steenbergen) maar gaandeweg kantelde het duel toch voor VAKO nog de goede kant op. Het was uitgerekend invaller Manzeza die de rebound van een vrije trap van Tim van Huffelen gretig binnenschoot en 1 minuut later was Mojet het eindstation van een heerlijke VAKO counter (4-2).

Een mooie opsteker voor de club uit Vries die in Roy de Bruin deze middag haar absolute uitblinker kende en met Jasper Eizinga een jonge back in de gelederen heeft die zich wederom liet gelden deze middag. En met zes punten uit vier wedstrijden is de start van Meijer prima te noemen. De nederlaag thuis tegen ZNC was ook nog eens een volledig onnodige dus het puntentotaal had ook nog eens hoger kunnen zijn. Volgende week Siddeburen uit, afhankelijk van de persconferentie aaanstaande dinsdag.