Vako Trampoline Springen met 2 teams naar het NK

Geplaatst op: zondag 7 november 2021

Na 2 plaatsingswedstrijden hebben te gehad heeft Vako Trampoline Springen zich met 2 teams weten te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Afgelopen zaterdag gingen alle 4 de teams van Vako nog de strijd aan om zich te plaatsen voor het NK. Het was nog erg spannend, nog 7 van de 12 teams maakten nog een kans om zich te plaatsen. In begin van de middag reisden we af naar Sporthal Kloosterveste in Assen om daar de 2de plaatsingswedstrijd te springen. In het eerste blok begonnen de pupillen (Noa, Jasmijn en Jorine) en jeugd 2 springers (Miranda en Esmay) aan hun wedstrijd. De verplichte oefening verliep bij iedereen goed. In de 1ste keuze oefeningen werden wat foutjes gemaakt door een aantal, maar deze werden knap hersteld in de de 2de keuze oefening. Daarna was blok 2 aan de beurt met de instappers ( Zara, Isabel en Elin), Jeugd 1 ( Noa, Lotte, Anne-Rixt en Seline), Junior (Jamie), Senior (Odette en Anouk) en Senior ( Julian). Er gingen hier en daar wat sprongen mis en werden niet echt netjes uit gevoerd, maar er werden daarnaast ook hele mooie oefeningen gesprongen. Een wedstrijd blijft toch spannend met een jury en een tribune vol met publiek.

Ondanks dat het een plaatsingswedstrijd voor teams was werd er ook een individuele prijsuitreiking per categorie gehouden. Er mochten maar liefst 9 Vako Springers het podium betreden. Bij de pupillen mocht Noa de zilveren medaille in ontvangst nemen en Miranda (jeugd 2) de gouden medaille. In de categorie instap mochten Elin de gouden en Zara de zilveren medaille ophalen. Ook bij jeugd 1 waren 2 springers van Vako de gelukkige Anne-Rixt mocht de gouden en Noa de bronzen medaille ophalen. Jamie springt bij de junioren en mocht de zilveren medaille meenemen en Julian mocht dit bij heren senioren doen. Ook Odette mocht bij senioren dames de zilveren medaille in ontvangst nemen. Een hele mooie prestatie, maar de springers die helaas niet het podium hebben bereikt, hebben ook voor hen zelf weer een overwinning behaald, met mooie stabiele oefeningen en nieuwe elementen. Daarna werd de voorlopige uitslag, welke teams zich voor het NK hebben geplaatst, bekend gemaakt. Team Vako 3 ( Noa, Lotte, Seline en Anne-Rixt) waren zeker van de plaatsing, maar voor Team Vako 1 (Jamie, Odette, Anouk en Julian) was het nog even spannend.

Gisteravond ontvingen we de definitieve uitslag en inderdaad Team Vako 1 en 3 hebben zich weten te plaatsen voor de Nederlands kampioenschappen Trampoline Springen op 11 december te Oss. We kijken terug op een mooie wedstrijd dag trampoline springen.

Mocht je na dit lezen het leuk vinden om de trampoline sport ook te ontdekken dan ben je van harte welkom om een proefles te komen mee doen, stuur een mail naar ledenadministratie@vakogym.nl.