Dames Vako handbal overtuigend naar de winst

Geplaatst op: zondag 19 januari 2020

Voor de tweede uitwedstrijd van dit jaar mochten onze dames op de zondagmorgen vertrekken richting Erica. De vorige keer wist VAKO overtuigend van deze ploeg te winnen in eigen huis, maar na het verlies eerder dit jaar mocht VAKO ook hier niet onderschatten. Toch begon het slecht voor de dames uit Vries. In de eerste minuten was het HVE2000 die tweemaal wist te scoren. Gelukkig trok Daniek Hindriks de stand gelijk door hetzelfde te doen. De thuisploeg benutte een penalty niet door goed keeperswerk van Sonja Tolner en kwam daardoor niet meer op voorsprong. VAKO wist wat haar te doen stond en zette een tandje bij. Dit resulteerde in vele mooie én snelle aanvallen van onder meer Eline Hoenderken, waardoor HVE2000 tegen een achterstand aan bleef kijken die steeds groter werd. In een van de laatste aanvallen werd cirkelspeelster Inge Blok mooi vrijgespeeld en maakte deze mooie combinatie af door te scoren. De twee ploegen gingen rusten met een stand van 4-12.

In de tweede helft wist VAKO de snelheid te behouden en liep op die manier netjes uit. Marieke Pothof was de tweede helft goed op dreef vanaf de rechterflank en wist meermaals de bal in het net te leggen. Ook Suzanne Maatje (geboren en getogen in Erica) liet haar toegevoegde waarde weer goed zien deze wedstrijd. Zelf was ze meermaals gevaarlijk vanuit de snelle tegenaanval én 1-1, maar wist ze ook anderen goed vrij te spelen. De dames uit Erica kregen twee keer de kans om te scoren vanuit een penalty deze helft, maar beide keren dwong keepster Agnes Meijerhof een gemist schot af.

Al met al moest VAKO vandaag even wakker worden in het begin van de wedstrijd, maar de twee punten zijn geen moment in gevaar geweest nadat ze eindelijk op stoom waren. Overtuigend ging de winst dan ook naar de Vriezenaren met een stand van 7-29.

Volgende week staat een zeer belangrijke pot op het programma. Dan treden onze dames aan tegen de huidige nummer twee uit Emmen, namelijk SVBO. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, want bij de vorige ontmoeting tussen beide teams wist VAKO nipt te winnen met 14-16. Op zondag 26 januari kan Dames 1 jullie support dus goed gebruiken om 13.00 uur in De Kamp te Vries