Dames Vako handbal weer overtuigend

Geplaatst op: zondag 10 november 2019

Deze zondag stond er een heuse Drentse derby op het programma. Onze dames traden aan tegen het tweede team uit Wijster/Westerbork. Het team dat het minst gepasseerd is in de tweede klasse en dus zouden de doelpunten wel eens duur kunnen zijn. In eerste instantie leek dit niet het geval. VAKO startte sterk en in no time stond het 4-0 in het voordeel van de thuisploeg door doelpunten van Linsey Fraiquin en Nanda de Vries. Maar SVWW krabbelde voor even terug en kwam dichtbij door een aantal doelpunten heel scherp in de bovenhoek, 4-3. VAKO speelde het liever op save en wilde het niet al te spannend maken, dus trapten ze het gas even wat dieper in. Marieke Pothof scoorde gemakkelijk na de vertrouwde wissel met Lisanne Liewes. Ook wist Daniek Hindriks het net nog te vinden in eerste helft. De verdediging bleef nagenoeg dicht, onder andere door goed verdedigend werk van Kim Tolner. En ook keepster Tamara Jansma liet SVWW niet meer dichterbij komen en wist zelfs een break-out netjes te keren. Fanatiekeling Nienke Hendriks wilde nog één laatste aanval het goede spel van VAKO voort te zetten, maar helaas was de tijd op en zo mochten beide ploegen rusten met een stand van 10-4 op het scorebord.

‘Vier goals tegen is absoluut niet slecht, maar zelf tien doelpunten zetten is toch echt te weinig’, zo luidden de woorden van de coaches. Het team wist wat hen te doen stond en zo stapten ze vol energie en zelfvertrouwen weer het veld op. Binnen enkele minuten wisten vijf VAKO-speelsters te scoren en zo was er een gat geslagen van meer dan tien doelpunten. Maar in plaats van een beetje rustig aan te doen, bleven de Vriezenaren in de hoogste versnelling doorgaan. Milou Hoge liet ook haar waarde zien en scoorde zelfs een ware hattrick binnen een paar minuten. Dat het thuisteam elkaar uitstekend wist te vinden, bleek ook wel uit de break-out van Eline Hoenderken; ze werd op maat aangespeeld door de keepster van de tweede helft Agnes Meijerhof. Hetzelfde geldt voor de pass van teruggekeerde Cobie Engberts op diezelfde Eline. Maar ook in minder snelle aanvallen wist VAKO het spel netjes op te zetten en soms zelfs geduldig te spelen tot er iemand vrij kwam. Zo ook een fijn balletje vanaf de middenopbouw richting cirkelspeelster Inge Blok die de bal keurig in het doel wist te leggen. Met nog meer dan een minuut op de klok waren beide partijen het er over eens dat de scheidsrechter de wedstrijd af mocht fluiten in verband met blessures aan de kant van SVWW. De eindstand was overduidelijk in het voordeel van VAKO: 27-9

Programma volgende week:

Woensdagavond 13 november: 19.15 uur VAKO MWDS1 – HVR MWDS1 Zondagochtend 17 november: 10.00 uur HVR DSB1 – VAKO DSB1