Dames Vako verliezen dure punten aan Unitas

Geplaatst op: maandag 11 april 2022

Zondag 10 april was er een heuse Drentse derby te bewonderen in sporthal De Kamp te Vries. De dames van VAKO speelden tegen Unitas uit Rolde en de tribunes zaten dan ook goed vol om de wedstrijd te aanschouwen. VAKO (koploper in de eerste klasse) had graag hun goede doen en spel laten zien aan het publiek, maar helaas lukte dat niet en trokken ze uiteindelijk aan het kortste eind.

VAKO weet wel de score te openen, door een keihard doelpunt van Mieke Korpel vanaf de linkerkant. Toch is het de ploeg uit Rolde die daarna vaker weet te scoren en drie-vier doelpunten loskomt van de thuisploeg. De Vriezenaren houden het hoofd koel en lijken deze zondag een diesel dat even de tijd nodig heeft om op gang te komen. VAKO komt zelfs nog even voor met 11-10, maar toch scoort Unitas nog één keer voor rust en zo gaan beide ploegen rusten met een gelijke stand van 11-11.

Daar waar Unitas de eerste helft afsloot met een goal openen zij de tweede helft ook weer met een doelpunt en zo kijken de geelrood gelederen meteen weer tegen een achterstand aan. Het lijkt deze zondag voor VAKO moeilijk om het om te buigen en het snelle, mooie handbal te laten zien wat op de woensdag- en vrijdagavonden zo vaak te zien is. Op cruciale momenten wordt er niet gescoord, penalty’s gemist en wordt de thuisploeg zwaar bestraft met vele 2-minuten tijdstraf. In de allerlaatste minuut is het erop of eronder voor VAKO met een stand van 19-20, maar het is dan ook Unitas die van deze ruimtes weet te profiteren. Zo eindigt de wedstrijd op 19-21 in het voordeel van de gasten.

Met deze nederlaag staat VAKO nog steeds bovenaan, echter nu nog maar op één punt voorsprong op de nummer twee. De kampioen zal zich dus echt pas aan het einde van de competitie laten zien en zo staat VAKO nog voor een aantal spannende weken en wedstrijden. Ook worden er nog een aantal wedstrijden ingehaald. Zo spelen ze komende (goede) vrijdag tegen HVC om 19.45 uur en woensdag 20 april om 19.30 uur tegen Kwiek, beide in eigen huis sporthal De Kamp. Zowel de wedstrijd tegen HVC als Kwiek waren in de uitvariant spannende potjes, dus het is nog geen gelopen race voor de dames uit Vries.