Eerste trampoline wedstrijd is een feit

Geplaatst op: maandag 10 oktober 2022

Afgelopen zaterdag organiseerde Vako trampoline Springen in Sporthal De Kamp de eerste
plaatsingswedstrijd voor Teams. Om half 9 liep de sporthal vol met springers, ouders, opa en oma en vele
belangstellenden, het enthousiasme zat er goed in. Om 9 uur mochten de jongste deelnemers hun wedstrijd springen, daarna kwamen de categorieën jeugd, junioren en senioren aan de beurt. Voor Vako kwamen er 14 dames en 1 heer in actie, Deze zijn verdeeld in 4 teams van 3 en 4 deelnemers. Ze springen 2 oefeningen waarvan de beste 3 springers tellen voor het team. Na 2 wedstrijden gaan er een aantal (nog niet bekend) door naar de NK finale op 12 december te Alkmaar.

Nadat alle springers gearriveerd waren begon de spanning best op te lopen. Na de opmars mochten de
jongste deelnemers beginnen, Roza en Phylina sprongen hun eerste wedstrijd. Phylina was haar 2 de
oefening even kwijt, waardoor ze de finale niet haalde. Ook bij Jasmijn en Anne-Rixt ging het niet geheel
vlekkeloos en sprongen zich ook net niet naar de finale. 13 Vako springers mochten, nadat ze hun zenuwen toch onder controle konden houden, de finale om 12.30 uur springen. De finale wordt door de beste 8 van de leeftijdscategorie gesprongen.

Bij de finale begint iedereen weer op nul en springt één oefening. Bij de één ging het iets beter, bij de nader iets minder dan in de voorgaande oefeningen. Om 13.30 uur was de prijs uitreiking en mochten Noa H (pupil) en Noa P (jeugd 2) de gouden medaille in ontvangst nemen.

Daarnaast was er zilver voor Zara (pupil) en Julian (senior heren). Brons was ervoor Lotte (jeugd 2). Net
naast het podium op de 4 de plaats zijn Roza (instap), Elin (pupil), Jorine (jeugd 1) en Miranda (jeugd 2 )
geëindigd. Lise (instap) en Esmay (jeugd 2) eindigden op de 5 de plaats. Bij de instap eindigde Ize en op de 8ste plaatst. Ze hebben het erg goed gedaan, veel deelnemers sprongen nieuwe sprongen wat veel
spanning met zich mee bracht. We gaan de komende tijd weer hard trainen om 12 november in Heerenveen weer mooie oefeningen te laten zien.