Eerste Vako trampoline wedstrijd in Vries

Geplaatst op: zondag 15 oktober 2023

Zaterdag was de eerste team wedstrijd voor trampoline springen, deze mocht Vako zelf organiseren in Sporthal de Kamp. De ochtend begon vroeg voor de organisatie, de sporthal moest voor 8.30 uur om getoverd worden tot een trampoline wedstrijd hal. Totaal waren deze ochtend 90 trampoline springers actief om hun beste oefeningen te springen. Vako deed mee met 4 van de 18 deelnemende teams in de 3de divisie.

De drie voorrondes werden gesprongen in eigen leeftijdscategorieën, daarna konden de team uitslagen bekend worden gemaakt. Aangezien de KNGU werkt met een digitaal jurysysteem, en deze nog wel wat probleempjes geeft, liepen we een klein beetje uit. Door het snel besluiten om verder te gaan op de ouderwetse manier, handmatig jureren, kon de wedstijd worden voortgezet. Door de vele team aanmeldingen is het aantal op gesplitst in 2 groepen van 9 teams, uit elke groep gingen 3 teams door naar de finale. Vako wist zich met 2 teams naar de finale te springen, een hele mooie en knappe prestatie. De scores die in de voorrondes werden behaald tellen mee voor de doorstroming naar het NK op 16 december.

De springers van Vako maakten in de finale geen fouten en behaalden daardoor ook een mooie totaal score. Vako team 1( Miranda Vos, Esmay Swart, Jorine Vos en Elin Hobma) behaalde de 4de plaats, helaas net geen podium. Vako team 2 (Noa Postma, Anne-Rixt Hobma, Noa Homan en Zara Sloot) mochten wel op het podium komen en ontvingen de zilveren medaille. Vako team 3 ( Lilly Timmer, Phylina Arends en Roza Sloot) werden 7de en Vako team 4 (Brent Strijk, Lise Pieters en Vera Pieters) eindigde op de 6 de plaatst.

Voor beide teams een hele mooie prestatie, gezien dat er in elke groep springers zitten die voor het eerst deelnamen aan de wedstrijd. Het was een zeer leerzame dag, we kunnen weer trainen voor de 2 team wedstrijd op 11 november te Heerenveen. Daarna zal bekend worden gemaakt wie zich plaatst voor de Nederlandse kampioenschappen.