Eerste verliespunten voor VAKO dames

Geplaatst op: zondag 6 maart 2022

Na een week waarin keihard en goed werd getraind, waren de dames van VAKO er klaar voor om weer echt in actie te komen. Op deze zonnige zondag reisden ze af naar Klazienaveen. Om 14.00 uur klonk het eerste fluitsignaal. Het was de thuisploeg die de score opende, maar al heel snel kwam Marieke Pothof met twee doelpunten. VAKO liep een klein beetje uit, maar wist dit verschil niet te vergroten in de eerste helft. Ruststand: 9-11 in het voordeel van de Vriezenaren.

De dekking stond goed, in de aanval miste het geduld en de overtuiging. Met die instructie startte de tweede helft en wist Denise de Vries meteen te scoren. Een goed begin! Helaas was het verschil van drie doelpunten maar van korte duur, want Actief Klazienaveen wist ook meteen weer te scoren. Tot de laatste tien minuten blijft het verschil in het voordeel van de dames in het geel-rood. Maar ze weten niet in het beoogde spel te komen en spelen op een gegeven moment meer tegen zichzelf dan tegen Actief Kl. De Zuidoost-Drenten weten hiervan te profiteren en komen op gelijke stand. VAKO loopt vast en scoort in de laatste tien minuten niet meer. Actief Kl. blijft scoren zoals ze deden en weten in de laatste gedeelte van de wedstrijd de winst naar zich toe te trekken. Eindstand: 20-18. Daarmee is het eerste verlies voor de

VAKO-dames een feit. Nog steeds staan ze bovenaan, maar jammer genoeg komt het spel wat in de trainingen zo goed lukt er nog niet uit in de wedstrijden.

Komende woensdag hopen de dames de goede trainingsreeks voort te zetten en hopelijk resulteert dat in twee punten op zaterdagavond. Dan spelen ze om 19.15 uur in Stiens tegen FHC.

Overigens wisten de B-meiden wél de punten mee te nemen uit Klazienaveen. Voorafgaand aan de dames wonnen zij na een spannende wedstrijd met 20-22.