Gelijkspel handbaldames tegen Actief Klazienaveen

Geplaatst op: maandag 27 maart 2023

Zondag 26 maart: de wedstrijd thuis tegen Actief Klazienaveen. Je zou verwachten dat de dames gebrand waren op deze wedstrijd tegen een oude bekende. De start was goed, zo wordt er goed samenwerkt en dit leidt tot een ruime voorsprong van 11-6 halverwege de eerste helft. Niks aan de hand en het leek er niet op dat er verloren ging worden, gevaarlijke gedachte. Er werden weer veel wissels van de kant doorgevoerd. Andere dames mochten het stokje overnemen, waardoor er een ander spel werd gespeeld. Actief kwam nu beter in hun spel en kwam terug. Dit resulteert in een ruststand van 15-14. We staan voor alsnog voor, maar gezien ons spel werd dit aanpoten voor een puntje of eventueel winst. De beginopstelling opent de tweede helft in de hoop op een positieve uitslag na zestig minuten. Het werpt niet zijn vruchten af in een grotere voorsprong, maar de dames staan elke keer net een puntje voor. Dit zou genoeg moeten zijn voor twee punten op de ranglijst erbij, maar halverwege de tweede helft raken de dames toch vermoeid en nemen de Zuid-Drentenaren de voorsprong zelfs even over. VAKO speelt in de tweede helft voornamelijk met zijn zessen in het veld en de bank moedigt aan. In het veld is er gestreden, maar er had zeker meer ingezeten. Gelukkig geen verlies, maar een matig gelijkspel van 26-26. Een puntje erbij voor die derde plek, waarmee de derde positie alsnog is verstevigd door het verlies van de directe concurrent.

Zaterdag 1 april spelen de dames in Dalfsen tegen SV Dalfsen DS1 om 20:15. Eerder werd er met een grote uitslag gewonnen, de dames van Dalfsen staan een plekje hoger op de ranglijst op de tweede plaats. Hopelijk weer zo’n leuke pot als eerder dit seizoen.