Handbaldames VAKO halen belangrijke punten in Zuidoost Drenthe

Geplaatst op: zondag 3 april 2022

Zondag 3 april moesten de hanbaldames van VAKO aantreden tegen het eerste team van HVC in de sporthal in Emmer-Compascuum. Het was alweer enige tijd geleden dat de dames in actie kwamen en HVC blijkt altijd een lastige tegenstander, zo ook vandaag.

VAKO startte de wedstrijd goed en binnen no time stonden de Vriezenaren voor met 3-0. Het spel waar zoveel en lang op geoefend is door VAKO werd in het eerste kwartier prima uitgevoerd en met dit snelle spel bleef HVC op achterstand. Toch wist de thuisploeg richting het einde van de eerste helft het tij te keren voor hunzelf. Van 5-9 op het scorebord werd er na dertig minuten afgefloten met een stand van 12-9 in het voordeel van Emmer-Compascuum.

Gelukkig kan er in de dertig minuten van de tweede helft nog veel gebeuren en is er nog alle tijd voor VAKO om de winst naar zich toe te trekken. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Heel langzaam sloop VAKO dichterbij, tot Mieke Korpel de aansluitingstreffer wist te scoren vanuit het midden en hiermee de stand gelijk kwam op 16-16. Suzanne Maatje wist meteen de aanval erop ervoor te zorgen dat VAKO zelfs de voorsprong overnam van HVC. Daar waar het harde aanpakken aan de kant van HVC nauwelijks resulteerde in penalty’s voor VAKO was dit andersom vaker wel het geval. Met een stand van 16-17 mocht HVC proberen aan te sluiten bij de meiden uit Vries, maar keepster Jolanda Liewes stopte de penalty vol overtuiging en zo bleef VAKO op een nipte voorsprong. Marieke Pothof zorgde ervoor dat VAKO weer even adem kon halen door de 16-18 te scoren. Maar toch werd het in de laatste minuten nog billen knijpen voor de dames in het geel-rood, want HVC weet weer gelijk te komen én VAKO staat met een vrouw minder in het veld. Toch weten de gasten te scoren in ondertal en zo de punten mee te nemen naar Vries met een stand van 18-19.

Volgende week spelen de dames om 13.30 uur thuis tegen Unitas uit Rolde, een ware derby. U wordt van harte uitgenodigd.