Hoog niveau dames VAKO tegen SDOL

Geplaatst op: dinsdag 31 oktober 2023

In het laatste weekend van oktober mocht DS1 van VAKO aantreden tegen SDOL DS1 uit Luttenberg. Met een uurtje extra slaap de nacht ervoor begonnen beide teams fris en sterk in de eerste helft. Het tempo lag hoog, veel doelpunten aan beide kanten en leek het een gelijkwaardige en spannende wedstrijd te worden. Na kort tegen een achterstand aan te hebben gekeken, lukt het de thuisploeg al snel om het voordeel hun kant op te trekken door mooi samenspel in snelle tegenaanvallen. Zo stond er 5-3 op het scorebord. Toch krabbelde SDOL ook weer dichterbij. Met twee penalty’s die ze wisten te benutten en door het balverlies van VAKO meteen af te straffen met een snelle tegenaanval werd het weer gelijk met 9-9. Denise de Vries, die een uitstekende wedstrijd speelde, wist ervoor te zorgen dat de Vriezenaren weer op voorsprong kwamen door geweldig sterke doelpunten vanuit het midden. Maar ook de hoeken kwamen genoeg aan scoren toe met mooie doelpunten van kersverse voorzitter Nienke Hendriks en Moniek Wieringa vanaf de andere kant. De ploeg uit Overijssel was toch de partij die met een beter gevoel de rust in kon, want beide teams gingen rusten met een stand van 13-14.

Met het gevoel van de eerste helft, waarin VAKO in het begin de bovenliggende partij was, maar het tij daarna keerde en SDOL VAKO toch wist te overtroeven, beloofde het een spannende tweede helft te worden en kon het nog alle kanten op. Door een openingstreffer vanaf de cirkel door Marieke Pothof was de stand dan ook meteen weer gelijk. Beide damesploegen bleven om en om scoren. VAKO kwam nog één keer deze wedstrijd voor deze wedstrijd door een doelpunt van Suzanne Maatje, maar daarna waren het toch de Luttenbergers die langzaam maar zeker wisten uit te bouwen. Uiteindelijk speelden ze nét ietsje sneller en slimmer dan de Drenten en gingen de punten mee naar de andere provincie met een eindstand van 26-31. Enigszins geflatteerd, maar toch de eindstand die genoteerd werd en daarmee komt VAKO op een 7e plek in de Hoofdklasse.

Deze week hebben onze dames weinig rust. Komende woensdag spelen ze om 19.15 uur hun bekerwedstrijd tegen Dalfsen DS1. Dalfsen staat momenteel op een 4e plek in de Tweede Divisie, dus VAKO zal van goede huizen moeten komen om de punten thuis te houden. Hierbij kunnen ze natuurlijk alle support gebruiken, dus we zien je graag woensdagavond in Sporthal De Kamp!

In het weekend geen tijd om op te laden. Want zondag reizen ze af naar Lemelerveld om daar om 12.30 uur te spelen tegen LHC DS1.