Knappe overwinning handbaldames Vako

Geplaatst op: zondag 8 oktober 2023

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2023/2024 stond voor de deur. Vandaag om 13:30 begonnen de dames aan de wedstrijd tegen SVBO uit Barger Oosterveld. Deze ploeg is vorig seizoen gedegradeerd, dus is op papier een van de betere in de hoofdklasse.

VAKO begint sterk en staat snel 4-0 voor, na 15 minuten spelen scoort SVBO de 4-1. Zoë Abbingh stond weer een dijk van een wedstrijd te keepen, ook heeft ze weer een paar penalties gestopt. De dekking van VAKO stond sterk, de aanval liep soms wat stroef. Ruststand van 7-6 was meer dan terecht. Een tweede helft waarin nog van alles kon gebeuren. De voorsprong niet weggeven wat het voornaamste doel. De dames bleven gelijk opgaan, maar na een paar minuten liep VAKO uit. Alles liep goed en viel mooi samen. De dames stonden sterk in de dekking en wisten in de aanval betere afronding vinden. SVBO was het kwijt en kwam niet meer goed in de wedstrijd waar VAKO profijt van wist te nemen. Een dikke overwinning van 17-9 is het resultaat.

De dames staan na 2 wedstrijden op de tweede plek wat dus een goed begin is.