Laatste punt voor VAKO dames

Geplaatst op: maandag 17 april 2023

Zondag 16 april was voor dat de wedstrijd begon al een bijzondere dag. De staf die afscheid neemt en ook voor een paar speelsters zou dit de laatste wedstrijd worden. Om 13:30 moest er nog voor de laatste keer tegen Langeveen worden gespeeld. Uit speelden de dames 21-21, dus het zou mooi zijn om nu wel alle punten in eigen huis te houden. VAKO begon goed aan de wedstrijd en stond binnen een paar minuten al ruim voor. Halverwege de eerste helft lieten de dames Langeveen weer inlopen en was de ruststand 12-10, onnodig spannend. Nog een voorsprong, maar de punten waren absoluut nog niet binnen. In tegendeel zelfs, want in de tweede helft gaven de dames de voorsprong weg en staan ze drie punten achter. Tegen het einde van de wedstrijd lukt het de Vriezenaren om de achterstand weer recht te trekken en is de stand weer gelijk. Met nog drie minuten op de klok wordt de tijd gestopt en betreedt onze oud-DS1 keepster -onder luid applaus- Jolanda Liewes nog één keer het veld. In de laatste minuten weten beide teams nog één keer te scoren en zo eindigt de stand gelijk. Het fluitsignaal klinkt en VAKO heeft nog een penalty tegoed met een stand van 19-19, een identiek scenario als tijdens de wedstrijd in Langeveen, alleen was het toen Langeveen die een penalty kreeg. Nanda de Vries -ook voor het laatst te bewonderen in een handbaltenue- wilde graag dit laatste moment pakken, maar helaas bleek ze niet dezelfde stalen zenuwen als Loïs Abbingh een paar jaar geleden te hebben en dus ging de bal op de paal. Zo moest er weer genoegen worden genomen met een gelijkspel.

Aan de stand verandert daarmee niets, want ook met dit ene puntje behoudt VAKO de derde plek in de Hoofdklasse. Een bijzondere en vooral mooie prestatie in de geschiedenis van VAKO Handbal. Na de wedstrijd werden er nog verscheidene mooie woorden gesproken richting de aftredende stafleden, een aantal speelsters en ook aan het bestuur die vanaf het komende seizoen het stokje zal overdragen. Daarna werden alle jaren goed afgesloten met elkaar in de kantine onder leiding van een live zanger.

De dames zullen na de competitie door blijven trainen onder leiding van de nieuwe trainer Frank Wesselink. Volgend seizoen zullen we zien of er nog meer in het vat zit dan een derde plek in de Hoofdklasse. We hopen jullie vanaf dit najaar weer te mogen verwelkomen op de tribune in sporthal De Kamp.