Nederlaag Vako handbal dames in Heeten

Geplaatst op: zondag 19 november 2023

De dames namen het gisteravond op tegen de koploper Heeten. Dit team had tot dusver slechts één partij verloren, dus het beloofde een spannende en zware pot te worden. Onze dames waren opzoek naar twee punten om mee te kunnen doen met de middenmoot van de hoofdklasse. Ze gingen goed van start, stonden wel achter maar bleven volgen. Het verschil is telkens 2 à 3 punten. Vlak voor rust maakten de dames een break mooi af, waardoor de ruststand 15-14 was.

Hartstikke spannend dus en een mooie pot. De dames gaven echt alles en bleven vechten, na rust pakten de dames door en het werd snel 15-16. Helaas was die voorsprong van korte duur. Er volgde een 2 minuten straf voor VAKO, wat leidde tot slordig bal verlies en de tussenstand werd 21-16 Een fikse achterstand die in een kleine 25 minuten moest worden dichtgelopen. De dames deden veel inzet tonen en bleven nog lang bij en hielden het verschil telkens op 4 punten. Aan het einde sloeg mede door een te krappe selectie toe en aan het eind stond de uitslag 33-24 op het scorebord

Volgende week weer de kop d’r veur tegen DOS. Thuis in sporthal De Kamp om 13:30 uur. De dames hebben de teamspirit wederom herpakt, hopelijk wordt dat snel beloond met 2 punten.