Nederlands Kampioen op het NK trampoline springen voor Vako

Geplaatst op: zondag 25 juni 2023

Vako reisde met 15 springers af naar het NK Trampoline springen in Ahoy Rotterdam. Het synchroonspringen begon in blok 1 en 2, hiervoor hadden 7 paren van Vako in verschillende
leeftijdsklasse zich weten te plaatsen. Noa Homan moest deze helaas voorbij laten gaan vanwege een blessure waar ze zich samen met Jorine Vos voor had geplaatst. De andere paren gingen heel goed van start, maar liefst 5 wisten zich naar de finale te springen.

Tijdens de finale speelden de zenuwen en spanningen een grote rol en werden hier en daar wat
foutjes gemaakt, wat veel punten heeft gekost. In blok 3,4 en 5 werd de individuele wedstrijd gesprongen. Hier mochten 10 springers van Vako zich voor opstellen. De oefeningen die tijdens de voorrondes werden gesprongen verliepen wat uitéén, de ene steeg boven zich uit, de ander maakte wat kleine foutjes en daarnaast waren de zenuwen en spanningen ook goed te zien. Tevens was de concurrentie erg hoog, waardoor je geen kleine foutjes kon permitteren. 5 meiden en 1 heer konden zich naar de finale te springen.

Ook tijdens de finale ging het bij de een iets beter dan de ander, wat spanning en zenuwen allemaal met je kan doen. Iedereen heeft heel veel ervaring opgedaan en daarnaast met elkaar een super gezellige dag gehad.

We gingen terug naar Vries met een geweldige prestatie, Nederlands Kampioen bij het Synchroon springen Anne-Rixt Hobma-Noa Postma, daarnaast wisten Zara Sloot-Elin Hobma de bronzen medaille te behalen.

Bij het Individueel springen mocht Julian Noordhuis de zilveren medaille in ontvangst nemen en Anne-Rixt Hobma de bronzen medaille.