Nieuwe nederlaag Vako

Geplaatst op: maandag 4 november 2019

VAKO slaagde er niet in de nederlagenserie te doorbreken tegen Groninger Boys. Na de nederlaag een week eerder tegen Gieten werd nu met 4-1 verloren van Groninger Boys op het eigen De Fielliettaz Goethart. Eén wijziging in vergelijking met een week eerder in de opstelling: Rob Liewes op de bank, Emmanuel Manzeza in de basis. Groninger Boys startte fel en dat resulteerde na tien minuten al in een voorsprong voor de stadjers: Karim Layeb haalde eigenlijk vanuit het niets vol uit en via binnenkant paal was goalie Bert Hofstee kansloos. VAKO kwam terug op 1-1 via Tim van Huffelen die zijn vrije trap van richting zag veranderen en tergend langzaam achter de arme doelman Wouter de Leur zag verdwijnen: 1-1. De goal was typerend voor VAKO want echte kansen creeeren ging de ploeg van Richard Poortman maar moeizaam af deze zondag. Voor rust twee kopkansen voor Stefan Hondeveld en daarmee was de koek al wel op voor de Vriezenaren. Groninger Boys toonde aan volop voetbalgogme in huis te hebben. De 1-2 was een prima kopbal van Ingmar Hofstra en VAKO had geluk dat de paal een derde Groninger treffer voor rust in de weg stond.

Na de thee bracht Poortman Liewes alsnog in voor Emmanuel Manzeza. Het spel bleef rommelig maar met de 1-2 tussenstand mocht VAKO lang hopen op een gelijkmaker. Poortman bleef wisselen en probeerde het met Jim Imminga voor Andre Manzeza, maar echte kansen kreeg VAKO ook niet echt. Groninger Boys gooide richting het einde de wedstrijd definitief in het slot met nogmaals twee goals van Layeb en het was aan doelman Hofstee uiteindelijk te danken dat het bij de vier tegentreffers bleef voor VAKO. Volgende week wacht Forward uit.