Opnieuw verlies voor VAKO DS1

Geplaatst op: maandag 13 november 2023

Na de wedstrijd van vorige week waarin weinig lukte en er ook weinig geloof was, hadden de dames uit Vries deze week gezamenlijk weer de schouders eronder gezet en lekker getraind. Vol goede moed begonnen ze aan de wedstrijd in eigen huis Sporthal De Kamp en ze kwamen dan ook goed uit de startblokken. In no time stonden ze ruim voor tegen Overwetering DS1, waarmee ze de plek in de ranglijst deelden. Van een 5-1 voorsprong ging het helaas ook rap naar een gelijke stand van 9-9. Moniek Wieringa wist nog een goal mee te pikken in de slot van de eerste helft en dus was er een tussenstand van 10-9.

In de tweede helft zou het mooi zijn om het gevoel van het begin van de wedstrijd te kunnen hervatten. Maar dat leek toch niet te lukken. Het waren de gasten die als eerste wisten te scoren en daarna ook snel de voorsprong van VAKO helemaal overnamen. Bijna de gehele tweede helft ging de stand gelijk op, waarbij de tegenstander net iets makkelijker leek te scoren dan VAKO. Toch liet VAKO bij vlagen ook haar ware aard zien. Bijvoorbeeld een mooie balletje achter de rug langs van Suzanne Maatje naar Marieke Pothof, die het goed wist af te maken. En ook het keeperswerk van Zoë Abbingh mag niet onbenoemd blijven, want zonder haar reddingen had de stand er waarschijnlijk heel anders uit gezien.

Aan het einde van de wedstrijd was het toch Overwetering DS1 die nog een paar keer wist te scoren terwijl de thuisploeg dit niet meer lukte. Dat maakte de eindstand 16-19 in het voordeel van de bezoekers en namen zij de punten mee naar Olst. Ondanks het verlies was er deze middag een veel vechtlustiger VAKO te zien, was er meer geloof en stond de dekking een stuk beter. Hopelijk hebben de meiden een stijgende lijn te pakken en wordt dit ook snel beloond met punten.

Volgende week zaterdag reizen ze af naar Heeten waar ze in actie komen tegen de koploper. Om 20.15 uur spelen ze tegen Plus Kolkman/Heeten DS1. Succes dames!