Promovendus VAKO opent seizoen sterk

Geplaatst op: zondag 27 september 2020

Voor het eerst sinds begin maart kwam VAKO voor eerst weer uit in de officiële competitie. Na een knappe promotie vorig seizoen was dat nu dus in de eerste klasse. Tegenstander op de laatste zondag van de maand september was HVC uit Emmer-Compascuum. Een nieuwe competitie met nieuwe tegenstanders, dus er was weinig over elkaar bekend en dus kon deze wedstrijd alle kanten op.

Zonder begroeting klonk om 13.30 uur het eerste fluitsignaal in sporthal De Kamp. Nieuw in het geel-rood was Denise de Vries die meteen de score opende. HVC liet het er niet bij zitten en antwoordde hier meteen op met een doelpunt. Het spel was van beide kanten snel en de teams leken in deze fase van de wedstrijd nog aan elkaar gewaagd. Tot 6-5 wisten de dames uit Zuid-Drenthe bij te blijven bij de Vriezenaren. Maar halverwege de eerste helft wist VAKO vrij gemakkelijk uit te lopen en zo stond er een stand van 18-12 op het bord.

Ondanks dat de voorsprong al duidelijk was, konden er zeker nog een aantal puntjes op de “i”, zo kreeg de ploeg van Sandra van Bergen en Caspar van Putten te horen tijdens het rustmoment. De gemiddelde leeftijd van de dames mag dan wel niet meer de benaming ‘jonge hond’ hebben qua leeftijd, toch kunnen ze zich in fases van de wedstrijd wel zo gedragen. Meer geduld moest er in de aanval worden gebracht.

Toch bleef de turbo nog even aan voor VAKO en zo wisten ze het gat nog groter te maken, gemakkelijk uit te lopen. Zo kende de thuisploeg een goede fase. Even later werd die opgevolgd door een veel mindere fase, maar HVC leek het al opgegeven te hebben en de voorsprong was groter genoeg. Na zestig minuten zat de eerste wedstrijd erop en was het applaus in de hal overduidelijk voor VAKO: 31-22.

De eerste klap is een daalder waard zegt men en hopelijk geldt dit zeker voor promovendus VAKO die hopelijk een sterk seizoen in de eerste klasse gaat draaien. Volgende week de tweede wedstrijd: om 19.15 uur speelt VAKO tegen FHC in Stiens.