Punten meegenomen uit Friesland

Geplaatst op: zondag 13 maart 2022

Op zaterdagavond kwam VAKO DS1 in actie in Stiens. Om 19.15 uur moest er gespeeld worden tegen het eerste team van FHC. Na een lange rit op de zaterdagavond met wat broodjes als avondeten in de auto ving de wedstrijd in een warme hal aan. Door verschillende redenen was de bank dit weekend iets minder vol en moest trainer / coach Sandra van Bergen het slechts met drie wissels doen. Ondanks dat de tegenpartij onderaan de ranglijst bungelt met 0 punten mochten de dames uit Vries de tegenstander niet onderschatten. Dat bleek zeker in het eerste kwartier geen overbodige opmerking. De doelpunten bleken erg duur. Na zo’n 13 minuten spelen stond er een score van 1-3 op het scorebord, alle drie de doelpunten gescoord door Marieke Pothof, eentje daarvan vanaf de 7-meter-lijn. Het tweede kwartier van de wedstrijd kwam het spel van VAKO iets meer los. Zowel door het spelen van druk als het laten bewegen van alle speelsters in het veld kwam Mieke Korpel makkelijk aan scoren toe. Zo waren het de beide Miekes (Marieke en Mieke) die de doelpunten maakten in de eerste helft. Aan de andere kant had FHC het moeilijker met scoren door een goede dekking van de gasten en zo wisten zij in de eerste dertig minuten slechts vijf keer het net te vinden. Ruststand: 5-10 in het voordeel van de Vriezenaren.

Na een korte rust met een slokje water en wat druiven voor wat extra energie gingen de dames de tweede helft in. Eenzelfde beeld was hier te zien als in de eerste helft. In vele gevallen lukte de echt snelle tegenaanval niet helemaal, maar met beweging en druk kon Mieke goed gelanceerd worden. Ook was het Suzanne Maatje die nog tweemaal tot scoren kwam. De dekking bleef goed staan met daarachter een goed keepende Jolanda Liewes, die als kers op de taart ook nog een penalty wist te stoppen. De Friezen wisten in de tweede helft even vaak het net te vinden als in de eerste, de Vriezenaren lukte dat net iets minder vaak. Maar desalniettemin was dit genoeg om de punten mee te nemen naar Drenthe. De wedstrijd eindigde dan ook met een stand van 10-18.

Volgende week spelen onze dames weer in eigen huis. Om 13.30 uur spelen zij tegen Kwiek uit Hoogeveen. Het belooft een super spannende wedstrijd te worden! De VAKO-dames staan momenteel bovenaan, op de tweede plek volgt de ploeg uit Hoogeveen. In december troffen de twee teams elkaar ook al eens. Toen wist VAKO nipt te winnen na een bloedstollende wedstrijd (26-29). Zien we je volgende week in sporthal De Kamp?