Slotfase seizoen 2021/2022 enorm spannend voor DS1

Geplaatst op: maandag 2 mei 2022

Al sinds het begin van het seizoen staat de ploeg van Sandra van Bergen bovenaan de ranglijst. Toch hijgt Actief Klazienaveen al die tijd al hun nek en wordt het een spannende ontknoping van dit seizoen. Zaterdagavond 30 april speelde VAKO tegen SVWW in Wijster, altijd een lastige tegenstander voor de Vriezenaren. Zo ook nu.
Meteen vanaf het begin van de wedstrijd gaat het gelijk op. Het is SVWW die de wedstrijd opent, maar VAKO heeft hier meteen een antwoord op. Door goede lange aanvallen te spelen en te wachten op de grootste opening weet VAKO iets uit te lopen. Maar ook SVWW blijft scoren vanuit verschillende posities, hoewel ze dit vanaf de stip minder gemakkelijk doen en keepster Jolanda Liewes twee penalty’s weet te keren. Met een kleine voorsprong van twee doelpunten gaan de teams rusten. Stand: 9-11 in het voordeel van VAKO.
De tweede helft wordt geopend door de gasten en nemen hiermee nog een beetje meer afstand van de ploeg uit Westerbork/Wijster. Maar toch kruipt de thuisploeg langzaamaan weer dichterbij en is er een stand van 13-13 te zien op het scorebord. Vanaf dat moment blijven beide teams om en om scoren en is het billenknijpen op de bank en tribune. Met nog zo’n tien minuten op de klok is het toch VAKO die weer even dichterbij de overwinnen te zijn, doordat Daniek Hindriks de 19-21 vanaf de rechterkant weet te scoren. Maar ook hier heeft SVWW een antwoord op en is VAKO het even kwijt. De eindstand is dan ook 22-22 met een punt voor beide teams.
Met dit gelijke spel komen VAKO en Actief Klazienaveen op een gedeelde eerste plaats op de ranglijst van de eerste klasse. Hoe de slotfase van de competitie zich zal ontwikkelen, zal de tijd ons vertellen. Dat het nog twee ongelofelijk spannende weken en wedstrijden worden staat vast. Komende zondag speelt VAKO DS1 hun laatste thuiswedstrijd. Zondag 8 mei spelen ze om 13.30 uur tegen Navique/SVBO DS2. Kom je ze naar de overwinning juichen?