Successen voor TurnGroep Noord

Geplaatst op: maandag 20 november 2023

Afgelopen weekend organiseerde TurnGroep Noord de eerste wedstrijd van het seizoen voor turnsters uit Groningen, Drenthe en Friesland. De wedstrijd was in zowel organisatorisch als voor de turnsters van TurnGroep Noord een groot succes.

Op vrijdagavond zorgden een groot aantal vrijwilligers van TurnGroep Noord ervoor dat de 3 oranje zeecontainers van de KNGU vol met turntoestellen en benodigdheden geleegd werden om zo ervoor te zorgen dat de sporthal omgetoverd werd tot een turnhal. Met ruim 20 vrijwilligers overdag tijdens de wedstrijden werd er voor gezorgd dat de ruim 200 turnsters uit de 3 noordelijke provincies , wedstrijdleiding van de KNGU en juryleden optimaal hun wedstrijd konden draaien. Door de bijdrage van de sponsoren Hanos Groningen en Autoservice Paterswolde konden alle KNGU en TGN-vrijwilligers extra in de watten gelegd worden.

Op zaterdag in de 1e wedstrijd turnden de Jeugd E turnsters Jorien Kadijk, Lotus Sie, Bendu Sharif en Felice Richelle een uitstekende individuele meerkamp! Ze turnden zo sterk dat het podium volledig in beslag genomen werd door de TGN turnsters. Jorien kreeg de gouden medaille omgehangen, Lotus de zilveren en Bendu de bronzen medaille. Felice eindigde knap op de 7e plek.

De middenbouwturnsters 3 Liva Niemeijer, Jasmijn Mijnders en Iris Loovers lieten in teamverband mooie oefeningen zien op 4 de turntoestellen met als resultaat een gouden medaille! Daarnaast hebben de turnsters ook al een aantal toestelfinales in de pocket. Individueel werd Liva 2e en Jasmijn 8e en Iris 10e. in dezelfde wedstrijd turnden Het team D turnsters Isa Vaes, Rosan van der Bijl, Carlijn Niemeijer, Kayla Rosenberg, Vesper Cnubben en Isanoa Pentury niet hun meest stabiele wedstrijd. Desondanks wisten ze zich keurig naar een 3e plek te turnen!
De Jeugd D turnsters mochten zondagmorgen hun individuele meerkamp turnen. Bij het 1e toestel sprong moesten de turnsters er nog even inkomen, maar op brug, balk en vloer werd er erg goed geturnd. Vesper wist zich naar de 3e plek te turnen. Kayla Rosenberg en Carlijn Niemeijer eindigede nog mooi in de top 10 met respectievelijk een 7e en 9eplaats.

In de laatste wedstrijd van het weekend kwamen de junior E turnsters in actie. Isanoa Pentury turnde een stabiele wedstrijd en eindigde op een mooie 2e plek. Lieke Oosting eindigde op een 19e plaats en Rosan van der Bijl op een 20e plek.

Over 4 weken komen de turnsters weer in actie, maar dan in Vries in Sporthal De Kamp. Publiek is van harte welkom om te komen kijken.