Turnsters Vako halen medailles bij de toestelfinales

Geplaatst op: maandag 19 juni 2023

Op zaterdag 10 juni mochten 2 turnsters (Jeugd E) uitkomen bij de toestelfinale van Drenthe in Hoogeveen.

Megan van der Veen had zich geplaatst voor drie toestellen. Daarnaast mocht ze ook nog een meerkampfinale turnen en eindigde daarmee op een 12e plek. Megan eindigde net naast het podium voor het toestel sprong.
Ninthe Bos nam een een medaille mee naar huis! Zij behaalde de 3e plek op vloer na een mooie oefening te hebben laten zien.
Een week eerder in Groningen waren er ook toestelfinales waar meerdere turnsters zich voor hadden gekwalificeerd.
Vayèn van Dijk (middenbouw 3) had zich geplaatst voor sprong en brug. Ze eindigde op een 5e plek na een mooie oefening op de brug.
Noeën Wiering (jeugd D) kwam uit op vloer en sprong. Ook zij nam plaats op het podium en nam daar haar medaille in ontvangst. Ze werd 2e op sprong.
Ook de senioren van Vako Gymnastiek namen deel aan deze wedstrijd en lieten mooie oefeningen zien. Hanne Schomaker haalde op sprong een mooie 8ste plek.
Britt Schoenmakers kwam uit op sprong en haalde een 7de plek op vloer. Nikki Groote haalde op brug een mooie 5de plek.
Lisette Hof (Senior B) haalde met 2 prachtige sprongen een verdiende 1ste plek. Op balk zette ze deze lijn door en behaalde een mooie 2de plek. Alsof het nog niet genoeg was stond ze ook op het podium om een 3de prijs in ontvangst te nemen voor haar oefening op vloer.
Wat een fantastische prestatie hebben de turnsters van Vako Gymnastiek geleverd tijdens de toestelfinales!
Het turnseizoen is bijna ten einde. Mocht je ook geïnteresseerd zijn in turnen of je wilt eens komen turnen, stuur dan een berichtje naar vakogym@gmail.com.