Unitas neemt de punten mee naar huis

Geplaatst op: maandag 25 maart 2024

Na penaltyregen in Vries neemt Unitas de punten mee naar huis.

Op een druilerige zondagmiddag in maart vond de Drentse derby plaats in sporthal De Kamp in Vries. Unitas kwam op bezoek bij VAKO. De gasten verdedigen momenteel de eerste plek, daar waar VAKO meer in de onderste regionen van de ranglijst te vinden is. Maar toch zou het een verrassende middag kunnen worden, aangezien de Vriezenaren twee weken geleden ook zomaar van Heeten (toen ook bovenaan) wisten te winnen.

Meteen aan het begin van de wedstrijd kregen beide ploegen een penalty. VAKO miste, Unitas niet. Een voorbode voor de rest van de wedstrijd. Aan het begin van de wedstrijd ging de stand héél even gelijk op, maar na 2-2 was het de ploeg in blauw-rood die bleef scoren. Ze wisten uit te lopen naar een stand van 2-10. Mede mogelijk gemaakt door de vele kansen die VAKO miste. Het net werd nauwelijks geraakt, daarentegen vond de bal vaak genoeg de lat of de paal. Ook vanaf de zeven-meterlijn wist VAKO haar kansen niet te benutten en misten ze maar liefst vier penalty’s. Zelfs kansen van dichterbij werden gemist en ook in de rebound(s) lukte het de thuisploeg niet om de bal langs Unitas-keepster Lianne Mulder te krijgen. Aan het einde van de eerste helft leek VAKO toch de smaak weer een beetje te pakken te krijgen en kwam er weer meer snelheid en pit in de aanval. Onze dames wisten weer een beetje terug te krabbelen en zo gingen beide ploegen met een stand van 6-10 rusten. Die ruststand had er heel anders uit kunnen zien als VAKO trefzekerder was geweest.

Maar een verschil van vier doelpunten is in het handbal niet onomkeerbaar. Echter wanneer VAKO aan het begin van de tweede helft voor de vijfde keer een penalty mist, zakt de moed natuurlijk wel in de schoenen. Gelukkig volgde er een betere fase en werd het verschil teruggebracht naar twee doelpunten: 10-12. Daarin leek VAKO ook al hun energie kwijt te zijn geraakt, want in de overige minuten werd er nog maar twee keer gescoord door de dames gehuld in het rood-geel. Unitas lukt het nog om acht keer te scoren en daarmee eindigde de wedstrijd in een verschil van 12-20. Een ware penaltyregen mogen we het wel noemen op deze zondag met maar liefst vijftien ballen genomen vanaf de zeven meter in totaal, waarvan VAKO er geen één benutte. Een goede weerspiegeling van de wedstrijd: als je niet weet te scoren, win je ook de wedstrijd niet.

In het Paasweekend zijn onze dames vrij. Het weekend erna reizen ze af naar Groningen. Dan spelen ze op zondag 7 april om 11.00 uur tegen de studenten CirkelTijgers DS1, die momenteel de derde plek verdedigen.