Vako dames behalen nipte overwinning in Twente

Geplaatst op: maandag 20 maart 2023

Een uitwedstrijd op zondag gebeurde niet veel dit seizoen maar afgelopen zondag was een van die weinige wedstrijden. Om 13:15 in Lemelerveld tegen Auto van Ewijk. De Vako dames begonnen fel aan de wedstrijd en bouwden een goede voorsprong op. Halverwege de eerste helft is het 5-10. Niks aan de hand en alles verliep, op wat foutjes na, goed. Helaas werden die fouten later in de eerste helft bestraft en zijn na wat wissels de dames niet meer bij de les en loopt het niet. De dames geven de voorsprong bij rust uit handen en gaan de kleedkamer in met een stand van 14-14.

Winst was nog wel mogelijk maar dan moest de knop wel om. Sandra van Bergen wees de dames op de gemaakte afspraken en de tweede helft begon voortvarend. De dames gingen sterk staan en in de verdediging is Anne Wiering van belang door een paar schoten te blokken.

Good old Jolanda Liewes was weer bij de selectie aangesloten door een blessure bij Zoë Abbingh opgelopen tijdens een training afgelopen week. Jolanda deed het goed bij haar rentree en stopte zelfs een penalty. De tweede helft gaat gestaag en gelijk op. Er wordt vechtlust getoond en de inzet was grooHet resulteert in een nipte overwinning van 27-28, maar ook deze tellen. Dus twee punten mee naar Vries.

De derde plek is hierdoor versterkt. De dames spelen nog 3 wedstrijden. Volgende week zondag 26 maart om 13:35 in Vries tegen Actief Klazienaveen1.