Vako dames gaan tot het uiterste

Geplaatst op: donderdag 3 november 2022

Gisteravond, woensdag 2 november, stond de tweede bekerwedstrijd op het programma voor VAKO dames 1. Dit maal was de tegenstander Wijhe ‘92 ds1, een team uit de tweede divisie. Dat het vooraf een moeilijke pot zou worden was zeker. De dames begonnen de wedstrijd super, het ging gelijk op en de dames stonden gedurende de hele eerste helft een punt voor, dit was mede verdienste van prachtige schoten van Denise de Vries en Mieke Korpel in de aanval, maar ook goed Keeperswerk van Tamara Jansma heeft hier aan bijgedragen. Het team straalde plezier uit en het liep als een trein. Met een dik verdiende stand van 17-16 gingen de dames de rust in.

In de tweede helft bleven de dames gaan. Helaas kwamen ze snel in het begin van de tweede helft op een punt achterstand. De tegenstander had een vooralsnog een zware kluif aan de VAKO dames en had zeker de winst nog niet binnen. Mieke Korpel bleef in de aanvallen de ballen er mooi in gooien. In de laatste minuten werd het 27-28 in het voordeel van Wijhe ‘92. Dat alles is gegeven in deze wedstrijd en er als team is gestreden is een ding wat zeker is. Na afloop kreeg het team de welgemeende complimenten van coach Sandra van Bergen.

Deze wedstrijd is een mooie opsteker voor aankomende zaterdag, dan reizen de dames af naar Luttenberg om de competitie te hervatten. Om 19:45 spelen de dames tegen het eerste team van het plaatselijke Sdol.