VAKO dames gaan winterstop in met verdiende 6e plek in Hoofdklasse

Geplaatst op: zondag 18 december 2022

Zaterdag 17 December om 19:15 stond de laatste wedstrijd van 2022 op het programma, VAKO DS 1 tegen Langeveen DS 1. Voor aanvang van de wedstrijd stonden de teams op hetzelfde aantal punten, dus op papier gezien zouden de teams aan elkaar gewaagd moeten zijn maar in deze competitie is al gebleken dat dit niks zegt. De wedstrijd blijft lange tijd 0-0 en uiteindelijk na 6 minuten weet Langeveen de score te openen. Na vele ballen op de lat en paal van onder andere Mieke Korpel en Denise de Vries, wist Mieke Korpel dan toch eindelijk na 7 minuten snel de 1-1 te maken. De hoekspelers zijn in de eerste helft van belang en Nanda de Vries en Suzanne Maatje weten de doelpunten te maken wat in een ruststand van 8-9 resulteert. Dat deze wedstrijd nog niet gewonnen was, was zeker. Langeveen was een stugge ploeg met behendigheid in de aanval. Na rust wist VAKO het verschil naar drie te brengen en hadden ze wat adem. Helaas moesten ze de voorsprong aan het einde van de tweede helft weg geven en werd het nog spannend wie de punten ging pakken.

In de slotfase pakt Nanda de Vries een rode kaart door de bal midden uit te blokkeren bij een stand van 21-21 en met nog 3 seconden op de klok. Langeveen krijgt een penalty mee, maar VAKO heeft Zoë Abbingh op doel die deze penalty wist te stoppen en hiervoor een groot applaus heeft gekregen. Om de avond nog mooier te eindigen werd na de wedstrijd een uitslag bekend waardoor VAKO de kampioen van vorig jaar, in een competitie lager, voor nu achter zich weet te laten.

Op naar een paar weken rust en op 15 Januari om 13:30 spelen de dames thuis tegen Travelbags/ HV Zwolle DS1, waar VAKO in de eerste wedstrijd van dit seizoen de punten wist mee te nemen naar Vries.