VAKO dames hebben moeite in het hoge noorden

Geplaatst op: maandag 21 november 2022

VAKO dames 1 reist af naar een uit partij in Groningen, Cirkeltijgers dames 1 stond op het programma. Cirkeltijgers is een tegenstander die bekend is bij VAKO, vorig jaar speelde VAKO nog tegen het tweede van Cirkeltijgers in een klasse lager. Eerder die ochtend mocht het tweede van VAKO ook richting Groningen om tegen het tegen het derde van cirkeltijgers op te nemen, zij wisten met 12-17 te winnen.

Dit seizoen dus tegen het eerste en de dames hoopten een tweede winst van de dag binnen te halen bij de cirkeltijgers.

De dames begonnen de wedstrijd snel met een keeperswissel. Zoë Abbingh mocht invallen voor Tamara Jansma en wist de dames weer in de wedstrijd te houden. Ook mede dankzij goed aanvallend werk van Nanda de Vries, die de wedstrijd begon met maar liefst 5 doelpunten vanaf de hoek. De dames stonden bij rust op een stand van 13-12 er was dus absoluut geen man overboord en konden de winst misschien nog mee naar Vries nemen.

In de tweede helft begonnen de dames sterk en wisten het verschil tot 0 te brengen, dit was het moment om de wedstrijd om te draaien. Helaas gebeurde dit niet en kwamen de dames op 3 punten achterstand. Het einde van de wedstrijd naderde en de dames van VAKO kregen het zwaar in de koude zaal van cirkeltijgers. Het verschil liep op tot 6 met een eindstand van 30-24 als resultaat.

Het doel van dit seizoen is handhaven. Deze week weer trainen en op jacht naar twee punten volgende week in eigen huis tegen Auto van Ewijk/ LHC ds1 uit Lemelerveld. Om 13:30 in sporthal de Kamp, support is zoals altijd meer dan welkom! 🤾🏼