VAKO dames laat punten niet afpakken door Kwiek

Geplaatst op: vrijdag 22 april 2022

Na een geweldige overwinning op Goede Vrijdag tegen HVC mochten de dames van VAKO op woensdag 20 april alweer in actie komen. De wedstrijd tegen Kwiek uit Hoogeveen moest nog ingehaald worden. Hopelijk zou de ploeg van Sandra van Bergen het goede gevoel en de flow van de vrijdag ervoor vast weten te houden om zo de punten in huis te houden. Enorm belangrijke punten, door het kleine verschil in winstpunten op de ranglijst van de eerste klasse. Om 19.30 uur klonk het eerste fluitsignaal en gingen de ploegen van start. VAKO liet gevarieerd handbal zien met mooie, snelle aanvallen, maar ook met veel geduld en wachten op de beste kans. In het eerste gedeelte van de wedstrijd ging de score nog redelijk gelijk op met twee doelpunten verschil in het voordeel van VAKO. Maar vanaf 7-5 nam VAKO het heft in eigen handen en wisten ze er nog vier doelpunten in te leggen, daar waar Kwiek -door goed keeperswerk van Sonja Tolner- in de slotfase van de eerste helft niet meer wist te scoren. Zo gingen beiden ploegen de kleedkamer in met een stand van 11-5 in het voordeel van de thuisploeg. Maar in een tweede helft van dertig minuten kan nog veel gebeuren, dus het was nog geen gelopen race. En zo bleek bij start van de tweede helft. Het overtuigende spel vanuit de eerste helft kon niet worden doorgetrokken en zo kwam Kwiek steeds iets dichterbij. Door slordig spel en balverlies wist de ploeg uit Hoogeveen een aantal keer te gemakkelijk te scoren en zo werd de stand zelfs gelijk bij 14-14. De minuten slopen voorbij en zo ging het ook met de doelpunten. Om en om werd er gescoord en zo bleef het nog enige tijd spannend. Het was duidelijk dat beide ploegen het belang voelden van deze wedstrijd en graag die eerste plek op de ranglijst wilden veroveren. Door een overtuigende actie van Denise de Vries kwam de ploeg van Sandra van Bergen weer op voorsprong. Twee mooie aanvallen en doelpunten volgden en daarmee was er weer een beetje ademruimte voor de Vriezenaren met nog maar drie minuten op de klok. Toch wist Kwiek nog een keertje te scoren en was het verschil nog maar twee. Geen onoverkomelijk verschil in het handbal, maar gelukkig was het uiteindelijk VAKO die aan het langste eind trok en de punten in huis wist te houden met een eindstand van 19-16. Hiermee behoudt VAKO hun koppositie in de eerste klasse en hebben ze alles nog in eigen hand. Met nog vier speelronden te gaan belooft het nog een spannende maand te gaan worden voor de handbalvereniging uit Vries. Komende zondag komen ze opnieuw in actie tegen Unitas. Nog niet lang geleden speelden beide Drentse ploegen ook tegen elkaar en wisten de Roldenaren twee heel belangrijke punten af te snoepen bij VAKO. Zondag kunnen ze dus al het support gebruiken. De wedstrijd begint om 15.30 uur in sporthal De Boerhoorn.