Vako dames nemen punten mee naar Vries

Geplaatst op: zondag 5 maart 2023

Nadat de VAKO dames twee weekenden vrij hadden van het handballen, was het zaterdag 4 maart weer tijd om een balletje te gooien. Er stond weer een zaterdagavond wedstrijd op het programma, nu in Oosterhesselen tegen tegen HVZ Vivendi.

De wedstrijd begon goed voor VAKO en Laura Oosting en Denise de Vries openen al gauw de score en het is na 10 minuten 0-6 in het voordeel van VAKO. Er werd goed samengespeeld en alles verliep zoals er was getraind. Ook Anne Wiering wist nog haar doelpunten mee te pakken toen ze werd ingebracht in de eerste helft. Dit resulteerde in een verdiende ruststand van 7-15. Niks aan de hand en gewoon zo doorgaan werd er in de rust besproken.

De eerste 10 minuten van de tweede helft ging als een trein en de dames kwamen voor tot 10-20, niet meer weg te geven zou je denken. De laatste 20 minuten waren helaas anders dan de eerste 40 minuten. De dames zakten in en hadden niet zoveel energie (en misschien ook niet zoveel zin) om er een dikke score van te maken.

Eindstand 26-29. De punten gaan mee naar Vries maar er had meer in het vat gezeten.

Aankomende maandag 6 Maart gaan de dames naar Meppel voor het sportgala en daar wordt bekendgemaakt wie onder andere sportploeg van het jaar is, we hopen op het beste!

Volgende week zondag 12 maart staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 13:25 spelen de dames tegen Cirkeltijgers. Eerder dit seizoen werd er in Groningen van deze ploeg verloren. Het team is dus duidelijk gebrand op revanche.