Vako dames starten voorbereiding met 3 overwinningen

Geplaatst op: zondag 17 september 2023

De dames van VAKO handbal zijn nog steeds volop bezig met de voorbereiding voor de competitie die zondag 1 oktober gaat starten. Afgelopen zondag 17 september, deden ze mee aan het Kwiek toernooi in Hoogeveen. Met 3 tegenstanders was de zondagochtend goed gevuld. Om 11 uur trapte de dames af tegen een oude bekende van vorig seizoen, HVE 2000. De ploeg uit Erica speelde vorig seizoen nog bij de dames in de hoofdklasse maar komen dit seizoen uit in de eerste klasse. Geen reden om minder ons best te doen natuurlijk. Dames gingen hard van start en begonnen de wedstrijd met een voorsprong en dat hebben ze niet meer weggegeven. De eerste wedstrijd werd met 11-3 gewonnen. 5 minuutjes rust en gelijk de tweede 25 minuten tegen Kwiek.

Dit was niet voor iedereen een bekende ploeg maar des al niet te min geen reden om deze ploeg te onderschatten. Kwiek had wat leuke spelers erbij zitten en het was nog een beetje spannend wie zich de winnaar mocht noemen, uit eindelijk wist VAKO met 6-8 te winnen.

Op naar de laatste wedstrijd, dit keer tegen Aeolus uit Wildervank, een ploeg waar vroeger wel tegen gespeeld is maar de laatste jaren niet meer. Voor de dames was het de laatste wedstrijd en de energie was een beetje op, desondanks alles gegeven en met 5-12 gewonnen. 3 keer winst en dus winnaar van het toernooi met als prijs bittergarnituur voor het hele team!!