Vako dames verliezen bij een oude vertrouwde tegenstander

Geplaatst op: maandag 5 december 2022

Zaterdag 3 December 20:30, je zou denken een mooie tijd voor een sinterklaas avondje. Die moet voor de dames van VAKO handbal nog een weekje wachten in plaats daarvan gingen ze op richting Klazienaveen. Klazienaveen ds 1 is een bekende club voor VAKO ds1 en vorig seizoen kwamen ze beiden nog uit in een klasse lager. Nu klonk het fluitsignaal in de hoofdklasse voor beide teams en VAKO wist heel snel op een ruime voorsprong van 2-7 te komen. Er leek niks aan de hand en de dames bleven lekker ballen, Mieke Korpel wist weer een paar nette doelpunten te maken vanaf de opbouw. Want zoals in eerdere verslagen al gemeld is de zaterdagavond haar favoriete speeldag. Halverwege de eerste helft wist Klazienaveen terug te komen tot 1 puntje achterstand, 8-9. Maar VAKO bleef rustig ondanks de 4-2 dekking die werd ingezet door Klazienaveen en VAKO kond de rust in met een stand van 11-14, niks aan de hand zou je denken. Maar voor de wedstrijd had Sandra van Bergen al opgemerkt dat de scheidsrechter ook een oude bekende van haar was en die lagen elkaar niet lekker. Helaas gaf dit een negatieve sfeer op de wedstrijd door de manier van fluiten. In de tweede helft lieten de VAKO dames klazienaveen terugkomen en gaven ze zelfs de voorsprong weg. Vanaf de hoek wist Nanda de Vries nog wat balletjes erin te gooien en Mieke Korpel bleef ook doorgaan op de opbouw. Het was een moeizame tweede helft en door de vele twee minuten (en zelfs rode kaarten) wist VAKO niet terug te komen in hun spel en moesten ze met een eindstand van 27-26 de punten in Klazienaveen laten.

Nu een vrije zondag voor de dames en volgende week zondag 10 December om 13:25 spelen de dames in eigen huis, sporthal de Kamp tegen SV Dalfsen ds1. Ook zullen er weer twee pupillen van de week aanwezig zijn, namelijk Stijn en Alessio.