Vako dames winnen weer sinds lange tijd

Geplaatst op: zondag 28 januari 2024

De tijd begon te dringen voor de VAKO dames. De gevarenzone van degradatie kwam in zicht. Deze zondag stond een degradatie kraker tegen Actief Klazienaveen op het spel. Een oude bekende waar de dames het altijd moeilijk mee hadden, zo ook vandaag. De dames gaan hard van start en staan snel voor. Blijven scoren en de voorsprong behouden. Het eerste kwartier gaat dit goed en is de stand 9-5. De dames zakken in en het wordt spannend, Actief komt terug naar 11-10 en dit is dan ook de ruststand. Doorpakken en 30 minuten volle bak is de missie. Winnen is een must gezien de stand op de ranglijst. De dames gaan vol door en de verdediging staat sterk. Actief scoort 10 minuten niet, VAKO loopt uit tot een stand van 13-10.

Het gaat niet vanzelf bij de dames maar ze blijven vechten. Actief komt terug tot 17-13, met nog 10 minuten te spelen. De dekking blijft sterk staan en de dames peppen elkaar op. Alles valt op zijn plek en de dames zetten door en willen winnen. En dat is ook zeker verdiend, eindstand 21-14. Voor nu zijn de dames uit de degradatie zone met een magere 10e plek. Dat mag de pret niet drukken want de dames hebben gestreden en 2 punten in Vries weten te houden!

Volgende week spelen de dames op zaterdagavond 3 februari om 19:30 tegen SDOL in Luttenberg die op dit moment 4e staan. Daarna hebben de dames twee weken rust en spelen ze op 25 februari weer thuis.