VAKO DS1 dendert door

Geplaatst op: maandag 18 oktober 2021

Halverwege oktober stond de derde wedstrijd van het seizoen ‘21/‘22 alweer op het programma voor het eerste team van VAKO handbal. Dit keer tegen het tweede team van de CirkelTijgers uit Groningen. Op papier niet de meest uitdagende tegenstander, maar dat mocht de focus van de wedstrijd niet wegnemen. VAKO start dan gelukkig ook goed. Er wordt op snelheid gespeeld en voornamelijk in die situaties weet de thuisploeg makkelijk te scoren én uit te lopen tot 5-1 op het scorebord. Toch weten de dames in het rood-geel dit niet vast te houden en komt de Groningse ploeg weer op gelijke stand (6-6 en 7-7). Gelukkig krijgen de Vriezenaren aan het einde van de eerste helft nog een goede opleving. En dan voornamelijk Mieke Korpel die dan drie keer weet te scoren. Zo gaan beide ploegen even rusten met een tussenstand van 11-8.

De tweede helft werd eveneens zo sterk gestart als de helft daarvoor en zo wist de ploeg van Sandra van Bergen weer duidelijk de leiding te nemen met een stand van 18-10. Daarna blijken de doelpunten duur voor VAKO, terwijl dit de CirkelTijgers gemakkelijker afgaat. Ze komen weer dichterbij, maar echt spannend wordt het niet meer. De punten blijven in Vries, eindstand 20-17. Een wedstrijd waarin VAKO heel erg mooie dingen liet zien en speelde op snelheid en als collectief, maar waar er ook zeker momenten waren waarop er even geen koers leek te zijn. Hopelijk weet het team het gevoel van het begin van beide helften vast te houden en mee te nemen naar de trainingen en de wedstrijden die volgen. Eerste op het programma is pas in november.

Op woensdagavond 7 november speelt VAKO wederom in eigen huis, dan tegen een andere Groningse ploeg, V&S. Aanvang: 19.15 uur.