VAKO DS1 houdt punten eenvoudig in eigen huis

Geplaatst op: zondag 13 november 2022

Op zondag 13 november treed het eerste team van VAKO aan in eigen huis. Nadat er eerst een mooie cheque ter waarde van € 190,- is uitgereikt aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe klinkt het eerste fluitsignaal om 13.30 uur in Sporthal De Kamp in Vries. De Vriezenaren spelen deze zonnige zondagmiddag tegen een vertrouwde tegenstander: HVZ Vivendi uit Oosterhesselen, VAKO speelde al meermaals tegen deze ploeg in eerdere seizoenen, toen beide teams nog uitkwamen in de lagere klassen. Voor de gasten lijkt het tot nu toe een moeilijk seizoen, na vier speelrondes bungelen ze onderaan de ranglijst met nul punten. Bij aanvang van de wedstrijd lijkt het ook meteen een gelopen race te gaan worden, want in no time is er een stand van 5-1 te zien op scorebord. Het is Mieke Korpel die de wedstrijd opent met een snoeiharde bal. Maar even later breekt er een betere fase aan voor HVZ Vivendi, waarin ze weer een beetje dichterbij de thuisploeg weten te kruipen. Halverwege de eerste wedstrijd wordt het heel even spannend met slechts één punt verschil: 7-6, maar het is Nanda de Vries die met een prachtige lob weer zorgt voor wat meer ademruimte. In de laatste snelle tegenaanval wordt de voorsprong nog met één puntje opgehoogd, afgemaakt door Suzanne Maatje. Zo gaan beide ploegen rusten met eens stand van 10-7.

De tweede helft start lekker met een overtal situatie. Door twee penalty’s en een mooi doelpunt van Moniek Wieringa loopt VAKO weer verder weg van de ploeg uit Zuidoost-Drenthe. Bijna de gehele tweede helft is er een verschil vier doelpunten op het scorebord, in het voordeel van de thuisploeg. Linsey Fraiquin, voor het eerst in actie in de hoofdklasse door blessureleed, breidt het verschil uit naar vijf punten door een mooie stuitbal vanaf de linkerhoek. Het is wederom Maatje die de laatste bal neemt van de helft. Hiermee sluit ze de wedstrijd af met een stand van 21-15.

Het was geen spannende strijd deze middag in de sporthal in Vries en het team van Sandra van Bergen had met grotere getallen kunnen winnen, maar de punten blijven thuis en dat resultaat telt. Met deze twee extra punten stijgt VAKO naar een heel erg mooie vierde plek op de ranglijst en daar mogen ze heel tevreden mee zijn.

Volgende week zondag speelt het eerste team uit Vries tegen de studenten in Groningen. Om 15.30 uur komen ze in actie in sportcomplex De Aclo. Het studententeam heeft evenveel punten (zes) als VAKO, hopelijk weten onze dames aan het langste eind te trekken.