Vako handbaldames vechtend naar de overwinning

Geplaatst op: maandag 11 maart 2024

Door een geweldige teamprestatie met grandioze keepster Abbingh blijven de punten thuis tegen de koploper

Met het voorjaar voor de deur traden onze dames op zondag 10 maart aan tegen Heeten DS1, die op dat moment samen met Unitas uit Rolde bovenaan stonden. In de uitwedstrijd wist VAKO lange tijd bij te blijven, maar wist Heeten uiteindelijk overtuigend te winnen met een eindstand van 33-24. Het beloofde dus een zware partij voor de thuisploeg te worden deze zondag, zeker gezien het feit dat de dames uit Noord-Drenthe enigszins gehavend de wedstrijd in gingen met drie ontbrekende spelers.

Toch kwam VAKO heel sterk uit de startblokken en wisten ze al snel op ruime voorsprong te komen met een verschil van vier á vijf doelpunten. De gasten waren zoekende en hadden moeite om tot scoren te komen, door een sterke dekking van de Vriezenaren. Richting de rust werd het toch nog iets spannender en gingen beide ploegen rusten met een stand 12-11 in het voordeel van VAKO.

De boodschap van trainers Frank Wesselink en Mieke Korpel was het volhouden van het spel van de eerste helft. Een sterke dekking en in de aanval gedoseerd versnellen en de kansen afwachten, gezien het hoge tempo in de wedstrijd.

Bij start van de tweede helft wist Heeten meteen de 12-12 te maken. Maar onze dames lieten de kop niet hangen, de dekking bleef strijden en in de aanval wisten ze nog steeds te scoren. Heel even was er een moment dat het gelijk op ging, maar vanaf 15-15 was het VAKO die de bovenliggende partij was en de punten niet meer weer door de vingers liet glippen. Op een cruciaal moment wist VAKO-keepster Zoë Abbingh een penalty te keren, waarna het Suzanne Maatje aan de andere kant wel lukte om de bal vanaf de 7-meter-lijn erin te gooien. Aan het einde van de wedstrijd werd het verschil nog iets vergroot en konden onze dames een feestje vieren bij het laatste fluitsignaal met een eindstand van 23-20.

Door een geweldige teamprestatie heeft VAKO de twee punten in eigen huis weten te houden. Hierdoor zakte Heeten naar de tweede plek en staat Unitas momenteel bovenaan in de Hoofdklasse. Volgende week reizen de dames af naar Emmer-Compascuum. Daar spelen ze om 13.30 uur tegen DOS DS1, die momenteel de plek delen met VAKO.