VAKO Midweek laat punten afsnoepen door SVWW

Geplaatst op: vrijdag 31 januari 2020

Afgelopen woensdagavond trad ons eerste Midweekteam aan tegen de nummer twee uit de competitie: SVWW. De dames uit Vries proberen al enige tijd dezelfde lijn door te zetten, dus ook deze week gingen ze daar weer mee aan de slag. Het tempo een beetje opvoeren, mooie druk spelen in de aanval en in de verdediging de tegenstander buiten de 9-meter houden. In de aanval liep het goed onder leiding van Anne Wiering en werd er mooi snel mét druk gespeeld, waarbij cirkelspeelster Nienke Klooster ook uitstekend werk verrichtte. Dit resulteerde o.a. in een doelpunt van Ageeth Gorter aan de rechterkant. VAKO scoorde – voor haar doen – best veel, maar daar waar er normaal eigenlijk weinig tegendoelpunten zijn, ging dat voor de tegenstander ook best aardig en zo ging het gelijk op in deze spannende pot. Zowel Simona Perdon als Harma Doorten hadden ook de versnelling erin en kwamen vrij voor de doel in de break-out, maar in beide gevallen ging de bal rakelings voorlangs en mocht er niet op het plusje worden gedrukt bij het scorebord. Ook in het geval van de penalty’s ging het gelijk op voor beide partijen, echter bleek VAKO hier beter in te zijn dan SVWW. Sandra Albring legde de bal koelbloedig onderin het doel en aan VAKO-zijde wist keepster Jolanda Liewes de poging van de dames uit Westerbork/Wijster te keren. Er gebeurde veel deze eerste helft en dus was het tijd voor rust: 9-8.

In de rust werden de afspraken nog even duidelijk herhaald: druk in de aanval en ervoor zorgen dat de tegenstander niet kan spelen in de verdediging. Toch was het SVWW die de score wist te openen in de tweede helft. Maar de mooie druk werd behouden aan de kant van de Vriezenaren en zo wist Lisette van den Berg haar tweede doelpunt te maken. VAKO wist via 12-9 uit te lopen naar 13-10, maar toen schokte het even in de doelpuntenregen van de thuisploeg. Door topscoorder Anne Wiering – in deze wedstrijd goed voor zeven goals – vast te zetten, was VAKO een tijdje zoekende naar een nieuwe vorm in de aanval. Sandra Albring wist een keer mooi door te gaan vanaf de linkerkant en ook Ageeth Gorter vond opnieuw een opening aan de rechterkant door druk van medespeelster Monique Krikken, maar meer werd er niet meer gescoord. Daar waar SVWW wel bleef scoren en meer overtuiging in hun eigen spel begon te krijgen. Met een gelijke stand van 15-15 probeerde Jeannet Darwinkel nog troef Anne in te zetten, maar het mocht niet meer baten en door balverlies wist SVWW zelfs wel nog een keer te scoren. Aan het eind van deze partij trok VAKO toch aan het kortste eind… In februari wordt er niet gespeeld door deze ploeg, dus tijd genoeg om te trainen en voor de revanche te gaan de eerst volgende keer dat beide ploegen elkaar weer treffen.