Vako Trampoline springers presteren op NK in Ahoy

Geplaatst op: maandag 27 juni 2022

Met een Nederlands Kampioenschap en een zilveren medaille bij het synchroon springen en zilveren medaille bij de individuele wedstrijd kijken we terug op een geslaagde NK.

Naast deze trampoline springers waren er nog eens 9 Vako trampoline springers die tijdens deze geweldige NK Dutch Gymnastics in Ahoy Rotterdam in actie kwamen.
De ochtend begon met synchroon springen. Jamie & Esmay en Julian & Mika mochten om 8.30 uur beginnen. Beide begonnen niet heel strek met de eerste oefening, maar sloten het af met een mooie tweede oefening. Na dit blok mochten Lotte & Miranda, Noa & Jorine hun wedstrijd springen. Beide begonnen sterk en ook de tweede oefening sloten ze heel goed af. Naast Julian & Mika mochten ook Lotte & Miranda en Noa & Jorine de finale springen. Het was spannend, iedereen sprong een mooie en nette oefening. Julian & Mika mogen zich Nederlands Kampioen noemen bij heren senioren. Daarnaast werden Miranda & Lotte heel knap in een sterk deelnemersveld 2de en mochten de zilver medaille in ontvangst nemen. Noa & Jorine werden 7de en Jamie & Esmay 9de.

De wedstrijd liep al wat uit, we gingen direct door naar de individuele wedstrijd. Daarvoor hadden 7 springers van Vako zich geplaatst. De 2 jongste van de club mochten zich klaar maken voor hun wedstrijd bij de instap. Lise begon met haar oefening, maar halve wege was ze het even kwijt. Ize daar tegen begon goed en sprong een mooie oefening. Ze sloten beide hun de 2de oefening goed af. Beide meiden vielen helaas net buiten de finale. Daarnaast sprong Noa H. in de categorie pupillen twee mooie oefeningen in een heel sterk deelnemersveld. Ook gold dat voor Noa P. die in de categorie jeugd 2 springt. De beide Noa’s wisten zich helaas niet te plaatsen voor de finale. Julian mocht zich ook alleen nog bewijzen, met 2 mooie oefeningen sprong hij zich naar de finale. Het was inmiddels 17.00 uur en mocht Odette nog haar wedstrijd springen. Ze moest even wennen aan de trampolines, maar sprong haar 2 oefeningen uit, helaas was het niet voldoende voor een finale plek. Julian sprong in de finale een mooi oefening en deze werd beloond met de zilveren medaille. Ize werd 7de, Lise 8ste, Noa H 12de , Noa P 10de en Odette werd 12de.

Helaas kon Anne-Rixt die zich voor zowel individueel als synchroon had geplaatst niet deelnemen aan de wedstrijd. Afgelopen week heeft ze een klein ongelukje gehad, gelukkig was ze er wel om haar team genootjes aan te moedigen.

Het was inmiddels 20.30 uur, een hele lange dag, maar een dag om niet te vergeten. Iedereen heeft heel veel ervaring opgedaan, naast de zenuwen die mee speelden hebben ze veel plezier en lol gehad en genoten van alle sporten die tijdens dit het evenement Dutch Gymnastics te zien waren.