VAKO wint verrassend van SV Dalfsen

Geplaatst op: maandag 12 december 2022

In verband met problemen in de eigen sporthal te Vries moesten onze dames op zondag 11 december uitwijken naar de sporthal in Zuidlaren. Een prima vervangende accommodatie en gelukkig wist ook nog redelijk wat publiek de sporthal te vinden. Om 13.25 uur floot de scheidsrechter voor het eerst aan in de wedstrijd VAKO tegen SV Dalfsen. Vooraf op papier een flinke kluif voor de thuisploeg, want de ploeg uit Overijssel stond op een nette tweede plek in de ranglijst tegenover een 8ste plek voor de Vriezenaren.

Het zijn dan ook de gasten die de score openen. Maar gelukkig weet VAKO eveneens meteen het net te vinden. De score loopt heel even gelijk op, maar dan is het VAKO die de leiding neemt in de wedstrijd en langzaam weg weet te lopen bij SV Dalfsen. Vanuit alle posities weet de ploeg van Sandra van Bergen te scoren en de tegenstander heeft hier geen antwoord op. VAKO pakt de ruimte in de aanval, de dekking staat goed met daarachter goed keeperswerk van Tamara Jansma. In het laatste gedeelte van de eerste helft laat VAKO zien wat ze waard is: Nanda de Vries krijgt en neemt ontzettend veel ruimte op de linkerhoek en heeft al meermaals vanuit die positie weten te scoren deze middag, maar dit keer kiest ze ervoor om de vrijstaande Linsey Fraiquin aan te spelen op de cirkel, die zonder twijfel het weet af te maken. Geweldig teamwork en mooi spel om vanaf de tribune te aanschouwen. In de laatste minuut weet Zoë Abbingh nog een penalty te stoppen, waarna de scheidsrechter af fluit bij een stand van 13-8 in het voordeel van VAKO.

Kwestie van volhouden in de tweede helft en dat is ook precies wat de Vriezenaren doen. Nanda de Vries en Laura Oosting krikken de score nog even flink op en zo loopt VAKO uit naar 17-10. En dan krijgt ook Nienke Hendriks het op de heupen en weet in no time 5x het net te vinden in de tweede helft, waarmee de afstand tot de tegenstander nog meer vergroot wordt en ze zelfs weten uit te lopen tot een verschil van +10. SV Dalfsen probeert hun tactiek nog wat aan te passen door nog offensiever hun dekking neer te zetten. Heel even is VAKO van haar apropos, maar al snel weten ze ook hiermee nog prima uit te voeten te kunnen, de gaten te vinden door beweging en te scoren. Uiteindelijk is het Suzanne Maatje die weer met haar oude vertrouwde snelheid voorlangs komt vanaf de rechterkant en de wedstrijd afsluit met een stand van 30-23.

Met deze extra twee winstpunten in the pocket stijgt VAKO twee plekjes op de ranglijst, naar een keurige 6e plek. Volgende week komen de dames voor het laatst in actie in 2022: ze spelen dan op zaterdagavond in Geesteren tegen Langeveen. Dan hebben ze bijna een maand rust voor de competitie weer begint in 2023.