VAKO zondag voor de allerlaatste keer in actie

Geplaatst op: dinsdag 16 april 2024

Op zondag 14 april kwamen onze dames voor de laatste keer als team in actie in de Hoofdklasse. Ze traden aan tegen SV Nieuw Heeten. De gasten zijn al veilig van handhaving op een prima zevende plek in het klassement. VAKO daarentegen nog onderaan bungelend in de strijd tegen degradatie.
Het waren gelukkig de Vriezenaren die de wedstrijd openden door een mooie snelle tegenaanval via Denise de Vries naar Moniek Wieringa. Voor een aantal minuten wist Heeten de voorsprong over te nemen, maar vanaf 4-3 komt VAKO terug door Laura Oosting die een penalty benut en weet te scoren vanaf eigen helft in het lege doel van Heeten. De thuisploeg schakelt een tandje bij en bouwen de voorsprong verder uit vanuit snelle tegenaanvallen, afgemaakt door onder andere Nienke Hendriks. Daar waar de rood-gelen vanaf de 7-meter weten te scoren, is het VAKO-keeper Zoë Abbingh die de bal van Heeten weet te keren. Lange tijd staat VAKO ruim voor met zo’n vier tot vijf doelpunten voorsprong. Aan het einde van eerste helft kruipt de tegenstander weer een klein beetje dichterbij en gaan beide ploegen rusten met een stand van 12-9 op het scorebord.

In de tweede helft lukte het beide ploegen niet vaak om met zeven in het veld te staan door de vele twee minuten tijdstraffen die eruit werden gedeeld. Deze onder- of bovental situaties wist Heeten net iets beter te benutten dan de thuisploeg en zo kroop Heeten weer een beetje dichterbij. In de laatste minuten was het stuivertje wisselen wie er aan het langste eind zou trekken, maar het was vedette Alet Gritter-van Veen die de 20-20 maakte en onze dames er gezamenlijk voor zorgden dat Heeten geen kans tot scoren meer kreeg. En zo werd deze bijzondere zondag afgesloten met een gelijke stand.

Een zondag die de geschiedenisboeken van VAKO Handbal in gaat. Want op zondag 14 april 2024 werd voorlopig de laatste zondagwedstrijd gespeeld. Veel meiden die lange tijd uit zijn gekomen voor de Drentse club en met veel plezier de bijzondere kleurencombi van rood-geel hebben gedragen, hangen hun handbalschoenen aan de wilgen of ruilen hun VAKO-tenue in voor die van een andere club. Via deze weg bedanken we alle meiden onwijs voor al hun inzet in de afgelopen jaren en wensen hen heel veel succes en plezier tijdens al hun nieuwe sportieve wegen. In het bijzonder Mieke Korpel die met veel toewijding en kennis in het afgelopen seizoen haar eigen handbalcarrière heeft verwisseld met de start van haar trainerscarrière.